Επιστολή στον Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε ο Τραμπ

Την ώρα που ο ΟΗΕ εγκαλεί την Πιονγιανγκ ότι συνεχίζει το πυρηνικό της πρόγραμμα, κόντρα στις δημόσιες δεσμεύσεις της, και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, καλεί τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει την πίεση στο βορειοκορεατικό καθεστώς, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να ποντάρει σε μία προσέγγιση, σε προσωπικό επίπεδο, με τον Κιμ Γιογνκ Ουν.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ Αμερικανός διπλωμάτης παρέδωσε στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας επιστολή του Αμερικανού προέδρου, με αποδέκτη τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο Σουνγκ Κιμ, ο αμερικανός πρεσβευτής στις Φιλιππίνες, ο οποίος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, παρέδωσε την επιστολή στον Ρι Γιονγκ Χο την επιστολή, στο περιθώριο της Συνόδου της Ένωσης των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη. Όπως ανακοινώθηκε η επιστολή ήταν απάντηση, σε ανάλογη, που είχε λάβει ο κ. Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφατα είχε ευχαριστήσει σε ανάρτησή του στο Twitter τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την επιστολή του και δήλωνε ανυπόμονος για νέα συνάντηση, αν και αργότερα ο Λευκός Οίκος ξεκαθάριζε ότι καμία νέα συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών δεν έχει αποφασιστεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί