Εντυπωσίασαν Σάκκαρη και Τσιτσιπάς στις ΗΠΑ

Αγγιξε το άριστα με την απόδοσή της η Μαρία Σάκκαρη στο επαγγελματικό τουρνουά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια. Εχοντας εξαιρετική απόδοση, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε μόλις 56 λεπτά για να νικήσει την Τιμέα Μπάμπος από την Ουγγαρία (νούμερο 38 στον κόσμο) με 6-0, 6-1 και προκρίθηκε στον προημιτελικό γύρο της διοργάνωσης. Μάλιστα, στον αγώνα της για τον 1ο γύρο, η Σάκκαρη έχασε μόλις τέσσερα γκέιμ από την Κριστίνα Μακ Χέιλ. Δηλαδή, σε δύο αγώνες στο Σαν Χοσέ κέρδισε τα 24 από τα 29 γκέιμ που έπαιξε. Είναι ένα επίτευγμα άκρως εντυπωσιακό.

Στον προημιτελικό γύρο, η Ελληνίδα τενίστρια επρόκειτο να συναντήσει την κάτοχο επτά τίτλων γκραν σλαμ, Βίνους Γουίλιαμς. Ενας αγώνας που είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδας. Στη φάση των «16», η Γουίλιαμς νίκησε στο τρίτο σετ την Χίδερ Ουότσον με 6-4, 4-6, 6-0. «Ηταν δύσκολο ματς και έπαιξε απίστευτα. Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα απαντήσεις. Το κορτ αυτό είναι υπέροχο. Ανυπομονώ να επιστρέψω», δήλωσε μετά την επιτυχία της η 37χρονη Αμερικανίδα που είναι Νο 3 του ταμπλό.

Να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν η Σάκκαρη έχει παίξει δύο φορές με την έμπειρη τενίστρια. Και οι δύο ήταν σε γκραν σλαμ, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Η πρώτη ήταν το 2016 στο Γουίμπλεντον (7-5, 4-6, 6-3) και η δεύτερη στο περυσινό αμερικανικό όπεν (6-3, 6-4).

Στον 6ο προημιτελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής χρειάστηκε μόλις 66 λεπτά για να επικρατήσει του Τζέιμς Ντάκγουορθ με 6-3, 6-4, σφραγίζοντας την παρουσία του στους καλύτερους «8» του τουρνουά ΑΤΡ 500 της Ουάσιγκτον. Χάρη στη νέα του επιτυχία, τη Δευτέρα ο Τσιτσιπάς αναμένεται να «σπάσει» το φράγμα των πρώτων 30 θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης.

Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί