“Έφυγε” η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος και ποιήτρια Ελένη Αστρινάκη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος, ποιήτρια, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Ελένη Αστρινάκη.

Η Ελένη Αστρινάκη είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο, αλλά ζούσε στην Αθήνα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Σπούδασε ΜΜΕ στη Βιέννη και τη Μελβούρνη. Εργάστηκε στο Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ενώ έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά τέχνης και πολιτισμού. Ήταν συνδημιουργός σε πολλά ντοκιμαντέρ. Ήταν μέλος της ΟΜ των Αμπελοκήπων και της ομάδας βιβλίου του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 13:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει:

«Τη βαριά οδύνη μιας δυσαναπλήρωτης απώλειας βιώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η παράταξη “Δύναμη Ζωής”, καθώς πέθανε, μετά από μακρά αλλά γενναία και αξιοπρεπή μάχη, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Αστρινάκη.

Η Ελένη Αστρινάκη ήταν παρούσα σε κάθε μάχη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αφήνοντας ένα πολυεπίπεδο αποτύπωμα προσφοράς και έργου, δίνοντας σε όλους μας ένα μάθημα ζωής, με την κουλτούρα, την καλλιέργεια και την ευαισθησία της.

Την αποχαιρετούμε με πόνο και σεβασμό.»

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων και η  ΝΕ Α’ Αθήνας αποχαιρετούν την Ελένη Αστρινάκη:

Το ξέραμε. Παραμονή του Συνεδρίου μάθαμε το κακό. Η Ελένη σύνεδρος, μαχήτρια όπως πάντα. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η Ελένη Αστρινάκη πέθανε. Η οδύνη μεγάλη, παρόλο που το περιμέναμε.

Από τα μαθητικά της χρόνια η Ελένη πάλεψε για τις ιδέες της Αριστεράς με ένα μοναδικό, δυναμικό τρόπο. Ασυμβίβαστη, υπερήφανη, σεμνή, ανιδιοτελής, αλλά και εκρηκτική, με φλογερό ταμπεραμέντο. Είχε βαθιά γνώση για την τέχνη και τον πολιτισμό, και ήταν ευαίσθητη ποιήτρια.
Αγωνίστηκε με ξεκάθαρη αριστερή ματιά μέσα από τις γραμμές του ενιαίου Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, η δε συμβολή της στη δημιουργία του ήταν σημαντική. Έδινε τη μάχη της από διάφορες θέσεις. Διετέλεσε μέλος του συντονιστικού της ΝΕ Α’ Αθήνας, ενώ η τελευταία θέση από την οποία πάλεψε ήταν της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου.
“Ερείπια τώρα φωταγωγημένα
έσχατο σήμαντρο και τελευταίος αποχαιρετισμός”
(Ελεγχόμενη προσάραξη – Basso Continuo, 2014)
Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνούν κι εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Ελένη Αστρινάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί