Κ. Ζερεφός: Ο πρωθυπουργός ζήτησε να του ετοιμάσουμε μνημόνιο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ο επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Ο κ. πρωθυπουργός ήθελε μια ενημέρωση για το τι υπάρχει στη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την αύξηση της συχνότητας ακραίων καταστάσεων και αφού συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα, μας παρακάλεσε να ετοιμάσουμε ένα μνημόνιο και να του το θέσουμε υπόψιν, με τις δικές απόψεις για την εξέλιξη σε όλα τα θέματα αυτά στη χώρα μας» δήλωσε ο Χρήστος Ζερεφός, Επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

«Νομίζω ήταν συνδυασμός, ήταν ισχυρός άνεμος, ο οποίος δημιούργησε με την έναρξη της πυρκαγιάς – έπρεπε την πυρκαγιά αυτή να την προλάβουν ψηλά στο Νταού Πεντέλης ή στην Καλλιτεχνούπολη- εκεί χάθηκε η μάχη. Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση και τόσο μεγάλα τα δέντρα που καιγόντουσαν που ήταν αδύνατον να σταματήσει η πυρκαγιά. Απλώς, έπρεπε να υπάρχουν άλλα θέματα, εκκένωσης της περιοχής κ.τ.λ. τα οποία, και ο χρόνος ήταν πολύ μικρός, αλλά κάποιοι μπορούσαν να σωθούν» τόνισε μιλώντας στον Real Fm.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρ. Ζερεφός και ο ακαδημαϊκός Ευθύμιος Λέκκας, είχαν κληθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και την πρόληψη των ακραίων καιρικών φαινομένων.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί