Για τον Τάσο Τέλλογλου το ότι δεν υπήρξαν νεκροί πυροσβέστες, σημαίνει ότι… δεν ήταν στη φωτιά (Video)

Σε ένα απίστευτο συμπέρασμα κατέληξε ο Τάσος Τέλογλου, θεωρώντας ότι επειδή δεν θρήνησαν θύματα και οι πυροσβέστες κι επειδή, κατά τον ίδιο, δεν υπήρξαν και υλικές απώλειες στον εξοπλισμό της πυροσβεστικής, απλώς… δε βρίσκονταν στην καταστροφική πυρκαγιά.

Η «αφαιρετική» και κατά το δοκούν προσέγγιση του ΣΚΑΪ στις πτυχές που αφορούν στην εθνική τραγωδία στο Μάτι δεν είναι κάτι καινούριο, το συγκεκριμένο αφήγημα πάντως ξεπερνά και την πιο ευφάνταστη προσπάθεια σπίλωσης και εύλογα προκάλεσε την οργή των πυροσβεστών.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις Τέλλογλου, πατώντας κάτω δεξιά στο “Επιλέξτε μια εκπομπή” την ημερομηνία 02/08/2018, από το 32:00

Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μήπως θα μπορούσε ο κύριος Τέλλογλου να μας πει, με πόσους νεκρούς και τραυματίες πυροσβέστες, με βάση την λογική του, θα αποδεικνύονταν η παρουσία και η αυταπάρνηση των πυροσβεστών που ρίχνονται καθημερινά στις φλόγες για να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία του λαού;

Τι ξεδιαντροπιά και απύθμενο θράσος είναι αυτό !!! Τι επικίνδυνη λογική απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ύπαρξης !!!

Τα λόγια αυτά αποτελούν ύβρεις και προσβολή των νεκρών συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους για την προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας, της περιουσίας τους και του δασικού πλούτου της χώρας. Έχασαν ότι πιο πολύτιμο είχαν ασκώντας ένα επάγγελμα που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αρνούνται να αναγνωρίσουν ως βαρύ – επικίνδυνο και ανθυγιεινό .»

Και σημειώνει επίσης: «Τέτοιου είδους συμπεράσματα είναι ύβρεις απέναντι και στον τραγικό συνάδελφο, που την ώρα που πάλευε στην πυρκαγιά στο Μάτι για να σώσει συνανθρώπους του, περιούσιες, δάση ( αλλά κατά τον κύριο Τέλλογλου δεν πρέπει να ήταν εκεί ) ο ίδιος έχανε από την μανία της πυρκαγιάς το ίδιο του το παιδί και σήμερα έχασε την μάχη με τον θάνατο και η σύζυγος του. Η Ε.Α.Κ.Π. εκφράζει στον αγαπητό συνάδελφο τα θερμά της συλλυπητήρια.»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αλγεινή εντύπωση μας προκαλούν οι δηλώσεις του δημοσιογράφου κυρίου Τάσου Τέλλογλου στην εκπομπή ON LINE του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στις 02/08/2018.

Ακούσαμε με έκπληξη τον κύριο Τέλλογλου, αναφερόμενο στην καταστροφική και φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, να ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, από την στιγμή που ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες, της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, δεν υπάρχουν πυροσβέστες, δεν υπάρχει ούτε ένα καμένο πυροσβεστικό αυτοκίνητο, αποδεικνύεται πως η πυροσβεστική δεν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία !!! ( βλέπε σχετικές δηλώσεις στο βίντεο της εκπομπής της 2/8ου από το 32ο λεπτό της εκπομπής. http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65847 ).

Μήπως θα μπορούσε ο κύριος Τέλλογλου να μας πει, με πόσους νεκρούς και τραυματίες πυροσβέστες, με βάση την λογική του, θα αποδεικνύονταν η παρουσία και η αυταπάρνηση των πυροσβεστών που ρίχνονται καθημερινά στις φλόγες για να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία του λαού;

Τι ξεδιαντροπιά και απύθμενο θράσος είναι αυτό !!! Τι επικίνδυνη λογική απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ύπαρξης !!!

Τα λόγια αυτά αποτελούν ύβρεις και προσβολή των νεκρών συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους για την προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας, της περιουσίας τους και του δασικού πλούτου της χώρας. Έχασαν ότι πιο πολύτιμο είχαν ασκώντας ένα επάγγελμα που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αρνούνται να αναγνωρίσουν ως βαρύ – επικίνδυνο και ανθυγιεινό .

Έχασαν την ζωή τους γιατί εκτός από τους κινδύνους που ενέχει το επάγγελμά μας, αντιμετώπισαν, όπως αντιμετωπίζουμε και εμείς μέχρι σήμερα, την αναλγησία και την αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων, μαζί και της σημερινής, για τις ελλείψεις σε σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό, σε μέσα ατομικής προστασίας, σε έλλειψη μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στα συμβάντα κ.α.

Τέτοιου είδους συμπεράσματα είναι ύβρεις απέναντι και στον τραγικό συνάδελφο, που την ώρα που πάλευε στην πυρκαγιά στο Μάτι για να σώσει συνανθρώπους του, περιούσιες, δάση ( αλλά κατά τον κύριο Τέλλογλου δεν πρέπει να ήταν εκεί ) ο ίδιος έχανε από την μανία της πυρκαγιάς το ίδιο του το παιδί και σήμερα έχασε την μάχη με τον θάνατο και η σύζυγος του. Η Ε.Α.Κ.Π. εκφράζει στον αγαπητό συνάδελφο τα θερμά της συλλυπητήρια.

Το γεγονός ότι το 62% των θανάτων των συναδέλφων μας, δηλαδή οι 35 από τους 57 που προκλήθηκαν από την μέρα ύπαρξης του Π.Σ. στα 105 χρόνια της πορείας τους, έγιναν μετά το 1998, χρονιά της μεταφοράς της δασοπυρόσβεσης στο Π.Σ. χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, λέει μήπως κάτι στον κύριο Τέλλογλου για το ποιος πληρώνει με την ίδια του την ζωή τις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται;

Εμείς οι πυροσβέστες είμαστε εργαζόμενοι, δεν είμαστε αναλώσιμοι αριθμοί και παράπλευρες απώλειες στις παραλείψεις και στις ευθύνες που έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για την έλλειψη ουσιαστικής πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, για την έλλειψη αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης της χώρας κ.α.

Οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις του κυρίου Τέλλογλου, όπως και παρόμοιες άλλων δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων, σε συνδυασμό με όσα κατά το παρελθόν αλλά και πρόσφατα έχουμε αναδείξει ως Ε.Α.Κ.Π., σχετικά με τους σχεδιασμούς που έχουν εκπονηθεί για την πυρασφάλεια και την λειτουργία του Π.Σ. εδώ και μία εικοσαετία, δεν είναι τυχαίες. Εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό δημιουργίας ανάλογου κλίματος για να δρομολογηθούν ποιο σύντομα οι καταστροφικοί σχεδιασμοί σε βάρος της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας, αξιοποιώντας τις τραγικές συνέπειες και αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς, οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ακόμη πιο δυσάρεστες για εμάς ως εργαζόμενους, αλλά και για τον ελληνικό λαό!

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε στον κύριο Τέλλογλου ότι η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι τακτικοί καλεσμένοι των Μ.Μ.Ε., για να συμβάλουν στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού για τις πραγματικές ευθύνες και να δίνουν άλλοθι στις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και 20 χρόνια στον τομέα της πυροπροστασίας γενικότερα. Προειδοποίησε έγκαιρα αλλεπάλληλες φορές για τις συνέπειες που θα είχαν οι πολιτικές των περικοπών, των αναδιαρθρώσεων και γενικότερα της υποβάθμισης των κρατικών δομών της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας .

Έγκαιρα είχε προειδοποιήσει όλες τις κυβερνήσεις μέσω των αρμόδιων υπουργών και των υπηρεσιακών παραγόντων από το 1997 και μετά, για τις συνέπειες που θα είχε σε βάρος του δασικού μας πλούτου, της περιουσίας και της ζωής του ελληνικού λαού ο αντιεπιστημονικός διαχωρισμός της πρόληψης από την καταστολή και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις από προσωπικό, μέσα, υποδομές και εκπαίδευση.

Έγκαιρα είχε παρέμβει προς την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2005 και το 2006 με συγκεκριμένα αδιάψευστα επεξεργασμένα στοιχεία για την δύναμη, τον μηχανολογικό εξοπλισμό κ.λ.π. για να μην ζήσει ο τόπος ότι ακολούθησε το 2007, όχι μόνο δεν εισακούστηκε αλλά θάφτηκαν από μία μεγάλη μερίδα των Μ.Μ.Ε. αυτές οι παρεμβάσεις της.

Έγκαιρα είχε απευθύνει κάλεσμα και είχε οργανώσει παρεμβάσεις στους αρμόδιους υπουργούς και ημερίδες με σχετικό περιεχόμενο, με άλλους μαζικούς φορείς για το σοβαρό ζήτημα της δασοπροστασίας ( 2006. 2007, 2008 , 2009 κ.λ.π. ). Αρκεί μία ματιά στην ιστοσελίδα της ( eakp.gr ) για κάθε περίοδο και για κάθε παρέμβαση ξεχωριστά για να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε τον τιτάνιο αγώνα που έκανε, για να αποτραπούν οι καταστροφικές συνέπειες και να αντιληφθεί με ποιών την ευθύνη θρηνούμε κοντά διακόσιους νεκρούς από πυρκαγιές και πλημμύρες, με εκατομμύρια στρέμματα καμένες δασικές εκτάσεις, χιλιάδες κατεστραμμένες κατοικίες και επαγγελματικές εγκαταστάσεις και τι θα μπορούσε να έχει αποτραπεί. ( βλέπε eakp.gr σχετικές παρεμβάσεις ).

Παρά όμως την στάση αποσιώπησης που σκόπιμα ακολουθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα πανελλαδικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε., με εξαίρεση ευτυχώς τα περιφερειακά, για τις παρεμβάσεις αυτές, η Ε.Α.Κ.Π. κάθε χρόνο, δίνει με τις δικές της δυνάμεις τον αγώνα για να αποτραπούν αυτές οι επικίνδυνες πολιτικές που δημιούργησαν το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Από τον αντίσταση που πρόβαλε η Ε.Α.Κ.Π. και την έγκαιρη ενημέρωση που έκανε με πρωτοβουλία της σε μαζικούς και τοπικούς φορείς, αποτράπηκαν τρείς συνεχόμενες φορές από το 2009 μέχρι και το 2012 οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., που βάση σχετικού πορίσματος της επιτροπής του Αρχηγείου του Π.Σ. προβλέπονταν το κλείσιμο και η συγχώνευση 40 πυροσβεστικών υπηρεσιών και πυροσβεστικών κλιμακίων και έτσι αποσοβήθηκαν ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες. .

Σε αυτόν τον σχεδιασμό ακόμη και σήμερα προσπαθεί η Ε.Α.Κ.Π. να βάλει εμπόδια με συνεχείς καταγγελίες και παρεμβάσεις, τον οποίο επιδιώκει να υλοποιήσει και η σημερινή κυβέρνηση, για να προχωρήσει στην μεταφορά αρμοδιοτήτων πυρασφάλειας στους δήμους, με την δημιουργία εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών. Εκεί αποσκοπεί και η υπέρ προβολή της προσφοράς εθελοντικών οργανώσεων και « αμφιλεγόμενων » εκπροσώπων τους, με την παράλληλη υπονόμευση του τιτάνιου αγώνα των πυροσβεστών.

« Προκαλούμε » λοιπόν τον κύριο Τέλλογλου και κάθε άλλον που λοξοκοιτάει για τις ευθύνες στα θύματα αυτών των πολιτικών όπως είναι και οι πυροσβέστες και όχι στον θύτη που είναι οι διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του δασικού πλούτου της χώρας και της προστασίας του ελληνικού λαού, για να ωφεληθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, να μας απαντήσει:

• Γιατί απέκρυψαν συνειδητά τόσα χρόνια τις τεκμηριωμένες προειδοποιήσεις μας από τον ελληνικό λαό και τους αγώνες που έγιναν για να αποτραπούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί την στιγμή μάλιστα που δυστυχώς κάθε φορά επαληθευόμασταν με τον ποιο τραγικό τρόπο;

• Ποιος τελικά « απουσιάζει » από την μάχη για την σωτηρία του δασικού πλούτου της χώρας, της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού, οι πυροσβέστες ή όσοι ρίχνουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού και τον αποπροσανατολίζουν για τις πραγματικές ευθύνες, έτσι όπως αποτυπώνονται και στο τελευταίο δελτίο τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής στις 24/07/2018;

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία»

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί