Εγκαταστάθηκε το νέο σύστημα παραγωγής υπερκαθαρού νερού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Βενιζελείου

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του νέου συστήματος παραγωγής υπερκαθαρού νερού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Βενιζελείου.

Το σύστημα είναι προμήθειας και κατασκευής της Ελληνικής εταιρίας ΤΕΜΑΚ και  χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ 2017 του Υπουργείου Υγείας.

Η μονάδα επεξεργασίας νερού βασίζεται στην on line παραγωγή νερού μέσω διπλής αντίστροφης ώσμωσης και καλύπτει τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές (European Pharmacopoeia, ANSI/AAMI).

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα στην επεξεργασία νερού για παραγωγή και αραίωση διαλυμάτων αιμοκάθαρσης, καθώς είναι το πρώτο στην Ελλάδα που εφαρμόζει θερμική απολύμανση τόσο στις μονάδες αντίστροφης ώσμωσης οσο και στον βρόχου διανομής, διασφαλίζοντας έτσι αρίστης ποιότητας νερό και τις καλύτερες συνθήκες για τους ασθενείς, .

Η παραγωγή υπερκαθαρού νερού (έως 2000 λίτρα την ώρα) καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της ΜΤΝ του Βενιζελείου.

Το σύστημα ρυθμίζεται και ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω σύγχρονου προγραμματιζόμενου λογικού ελεγκτή (PLC ) , ο  οποίος δίνει πολλαπλές δυνατότητες στον χρήστη, όπως απομακρισμένος έλεγχος της λειτουργιάς της μονάδας επεξεργασίας νερού και ενημέρωση βλάβης.

Η υφιστάμενη μονάδα επεξεργασίας νερού μεραμένει λειτουργική ως εφεδρεία ενώ μελλοντικά θα καλύψει τις ανάγκες απιονισμένου νερού άλλων τμημάτων του νοσοκομείου (π.χ Μαγειρείο).

Η μελέτη του συστήματος έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Βενιζελείου, η εγκατάταση πραγματοποιήθηκε από την ΤΕΜΑΚ με την Επίβλεψη και συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου και ολοκληρώθηκε χωρις να επηρεαστεί ούτε μια ημέρα το πρόγραμμα αιμοκαθάρσεων των ασθενών.

Η προμήθεια έγινε με ανοιχτό διαγωνισμό σύμφωνα με τον νόμο 4412/2016 από το Τμήμα Προμηθειών του Βενιζελείου.

Η λειτουργία του συστήματος είναι στην ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί