Εκδηλώσεις σε όλη την Κρήτη για τα 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις  εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη την Κρήτη για τα 100 χρόνια ΚΚΕ και τα 50 χρόνια ΚΝΕ.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ καλεί τον λαό και την νεολαία του νησιού να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του 44ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ!

Απευθύνουμε κάλεσµα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήµερα προβληματίζεται µε όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. «Μπορεί να αλλάξει κάτι;», «µπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;». Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάµε κατηγορηματικά: Ναι! Μαζί µπορούµε να κατακτήσουµε ένα δίκαιο, όµορφο µέλλον.

Στο Φεστιβάλ µας έχει θέση κάθε νέος και νέα που δεν βολεύεται µε τη ζωή που του ετοιµάζουν το σύστηµα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόµµατα που τους υπηρετούν.

Ειδικά στην Κρήτη ο λαός και η νεολαία βιώνουν στο «πετσί» τους την «μεταμνημονιακή» εποχή που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τουρισμός, που ενώ τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και ξενοδοχείων κάθε χρόνο αυξάνονται, οι εργαζόμενοι δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση παίρνει τα συγχαρητήρια από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, γιατί η χώρα μας κατατάσσεται δεύτερη σε ΝΑΤΟϊκές δαπάνες ,πίσω από τις ΗΠΑ, με το νησί μας να έχει εξέχουσα θέση στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών! Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Αμερικάνου πρεσβευτή που δήλωνε ότι ήταν καθοριστική η συμβολή της βάσης της Σούδας στις επιχειρήσεις στην Συρία.

Στην Κρήτη το Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα ταξιδέψει από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί πρίν κορυφώσει τις εκδηλώσεις του,στα κεντρικά Φεστιβάλ των πόλεων σε κάθε Νομό της Κρήτης.

Το Φεστιβάλ στήνεται µε το µεράκι, την εθελοντική σχεδιασµένη δουλειά χιλιάδων νέων, στηρίζεται στην ενίσχυση χιλιάδων ανθρώπων! Έχει γίνει θεσµός γιατί αγκαλιάζεται από δεκάδες χιλιάδες, αλλά και γιατί το µήνυµα που φέρνει είναι ανατρεπτικό, ξεχωριστό, ελπιδοφόρο. Γιατί είµαστε σίγουροι: Ό,τι σήµερα φαντάζει ακίνητο, θα κινηθεί. Ο καπιταλισµός είναι το χτες. Ο σοσιαλισµός είναι το µέλλον!

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ ,τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στο νησί ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων μέσα στο καλοκαίρι, όπου στόχος είναι να αναδειχτεί η ηρωική πορεία του ΚΚΕ και στην Κρήτη, να διδαχτεί η νεολαία από την ιστορία του Κόμματος, να προβληθεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ στην Κρήτη:

 

Χανιά:

Παρασκευή 10Αυγουστού

  • Φεστιβαλική εκδήλωση στο Λιμανάκι στις Καλύβες, στις 8μ.μ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Παρουσίαση συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών Λυκείου, Γυμνασίου Βάμου-Γυμνασίου Βρυσσών με θέμα: «Ψάχνουμε την αλήθεια που μας κρύβουν τα σχολικά βιβλία»

Προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους τελευταίους αντάρτες της Ευρώπης, Τζομπανάκη Γιώργο και Μπλαζάκη Σπύρο, που μιλάνε οι ίδιοι για την ζωή τους

Πολιτική Ομιλία από τον Αγριμάκη Σπύρο μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ

Μεγάλο Κρητικό γλέντι

 

Δευτέρα 13 Αυγούστου

  • Ιστορικός περίπατος : « Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ στα Χανιά ».Σημείο εκκίνησης στο Μαδαρό Κεραμειών.
  • Προβολή ταινίας στους Αρμένους Αποκορώνου

 

Τρίτη 21 Αυγούστου

  • Προβολή ντοκιμαντέρ : « Ludlow,οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» στο Ασκύφου Σφακίων στις 9μ.μ

 

Πέμπτη 23 Αυγούστου

  • Φεστιβαλική εκδήλωση στο Καστέλι Κισσάμου, στις 8μ.μ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Αφιέρωμα στον κομμουνιστή καλλιτέχνη Μάνο Κατράκη

Πολιτική ομιλία από τον Νίκο Αποστολίδη ,γραμματέα του Τ.Σ Χανίων και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

 

Ρέθυμνο:

Τρίτη 21 Αυγούστου

  • Φεστιβαλική εκδήλωση στην Κεφαλοβρύση Σπηλίου, στις 8 μ..μ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Πολιτική ομιλία από την Σταυρούλα Φουντά ,μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ.

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μαθητές με τίτλο: « Ψάχνοντας το μυστικό της ίδρυσης της ΚΝΕ »

Γλέντι από τοπικό σχήμα

Ηράκλειο:

Τρίτη 7 Αυγούστου

  • Φεστιβαλική εκδήλωση στις Μοίρες Ηρακλείου, στην πλατεία Λ.Κλάδου (Δημαρχείο) στις 8:30  μ.μ

Παρουσίαση συλλογικής εργασίας μαθητών Γυμνασίου Μοιρών με τίτλο: « Γιατί γίνονται οι πόλεμοι»

Πολιτική ομιλία από την Σάρα Μαυρίδου ,μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ

Κρητικό γλέντι από τους Φραγκιαδάκηδες

Κυριακή 12 Αυγούστου

  • Προβολή ταινίας : « Τα πέτρινα χρόνια » στις Αρχάνες, στο θερινό σινεμά

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί