Άρχισαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Χαλκιδική (Φωτο)

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, λίγο πριν τις 10:00 η κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης σε περιοχή ανάμεσα σε Πολύχρονο και Χανιώτη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, προκειμένου να ανοίξει δίοδος προς τη θάλασσα.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, οι οικεία Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά, όπως αναφέρει το halkidikifocus.gr.

Συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας προχώρησαν σήμερα στην κατεδάφιση, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση προς την παραλία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός η κατεδάφιση της συγκεκριμένης περίφραξης ήταν ήδη προγραμματισμένη, ωστόσο με αφορμή την τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική επισπεύθηκαν οι διαδικασίες.

Πρόκειται την τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Απομακρύνονται από τις παραλίες οι «κλειδωμένες» ξαπλώστρες και ομπρέλες

Ξαπλώστρες και ομπρέλες που “κλειδώνουν” και εγκαθιστούν μόνιμα στην παραλία απομακρύνουν συνεργεία του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η επιχείρηση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, καθώς διαπιστώθηκε, μετά από καταγγελίες πολιτών στην Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, ότι σε διάφορες θέσεις υπάρχουν πολλές ομπρέλες που παραμένουν συνεχώς “στημένες” χωρίς να αφαιρούνται, όταν δεν γίνεται η χρήση τους.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αριστοτέλη επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ότι “οι χρήστες των ομπρελών κατά την αποχώρησή τους δένουν με αλυσίδα και κλειδώνουν με λουκέτο καθίσματα, ή και ξαπλώστρες. Οι εν λόγω ομπρέλες βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού, που δεν έχει παραχωρηθεί νόμιμα για απλή χρήση, και δεν τις εκμεταλλεύεται κάποιο πρόσωπο που τις έχει τοποθετήσει έστω και αυθαίρετα. Πρόκειται προφανώς για ομπρέλες που τοποθετούν περίοικοι και τις διατηρούν επί πολλές ημέρες καταχρηστικά, ενδεχομένως για όλη τη θερινή περίοδο στο ίδιο σημείο”.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι Εισαγγελικές Αρχές Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

halkidikifocus.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί