Αποκλεισμός από την Ευρώπη για Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης

«Μαχαιριά» στο 95′ και αποκλεισμός για τον Ατρόμητο!

Ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ-πρόκριση με την «οβίδα» του Μανούσου στο 80’, αλλά η Ντινάμο Μπρεστ… πάγωσε το Περιστέρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και με το 1-1 πέρασε εκείνη στον τρίτο γύρο!

Έναν… σοκαριστικό αποκλεισμό γνώρισε σήμερα ο Ατρόμητος, καθώς αν και κατάφερε να σημειώσει το τέρμα που έψαχνε για να περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με την… γκολάρα του Μανούσου στο 80’, εντούτοις η Ντινάμο Μπρεστ έφερε τα πάνω κάτω και με την κεφαλιά του Νεχάιτσικ στο… 95ο λεπτό, έφυγε από το Περιστέρι με το 1-1 και το εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι Περιστεριώτες δικαιούνται να διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό κανονικού γκολ στο 74’ όταν ο Κουλούρης σκόραρε με το κεφάλι, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε, με τον διαιτητή να καταλογίζει λανθασμένα επιθετικό φάουλ πάνω στον Βιίτους…

inner

Το ματς:

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τέσσερις αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, με τον Νταμίρ Κάναντι να επιθυμεί να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι είχαν με την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη μπάλα στα… πόδια τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν τους χώρους, για να ανοίξουν το σκορ.

Έφτασαν, πάντως, κοντά στο… πολυπόθητο 1-0 δύο φορές, σε ισάριθμες περιπτώσεις με τον Ρισβάνη. Ωστόσο, η μεν κεφαλιά του διεθνούς αμυντικού στο 10’ πέρασε άουτ, ενώ το σουτ που επιχείρησε στο 34ο λεπτό -μετά από «στημένη» μπάλα πάλι- δεν ήταν και το… καλύτερο δυνατό, με αποτέλεσμα να μην νικήσει τον Γκούτορ.

Στην αντίπερα όχθη, η Ντινάμο Μπρεστ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με εμφανή διάθεση να μην δεχτεί φάσεις και, παίζοντας πίσω από τη μπάλα το μεγαλύτερο διάστημα, τα κατάφερε σε γενικές γραμμές.

Η καλύτερη δική της στιγμή ήταν μια… παραλίγο φάση, στο 26’ με τον Σαβίτσκι, αλλά ο Σάκιτς τον… παρενόχλησε όσο έπρεπε για να μην σουτάρει μέσα από την περιοχή του Μίρκοβιτς!

inner

Στην επανάληψη, η ομάδα των δυτικών προαστίων προσπάθησε να δείξει στον αντίπαλό της ότι ήταν αυτή το αφεντικό, αλλά όπως και στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε τον… κατάλληλο τρόπο. Είναι ενδεικτικό πως, η μεγαλύτερη επιθετική απειλή ήταν και πάλι ο… Ρισβάνης, με το μακρινό σουτ του στο 49′ να περνάει άουτ.

Βλέποντας το… πολυπόθητο 1-0 να μην έρχεται, ο Κάναντι προέβη σε διορθωτικές κινήσεις, με την είσοδο των Ενισκολυού και Βασιλακάκη στο παιχνίδι. Μάλιστα, οι δυο αλλαγές του Αυστριακού τεχνικού «πρωταγωνίστησαν» στην επόμενη καλή φάση της ομάδας τους, στο 69ο λεπτό, με τον πρώτο να κάνει το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά και τον δεύτερο να μην μπορεί να πλασάρει σωστά, χάνοντας το βηματισμό του.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουλούρης σκόραρε με το κεφάλι, αλλά το γκολ του Ατρόμητου δεν μέτρησε, με τον διαιτητή Σεμεούλοβιτς να καταλογίζει λανθασμένα επιθετικό φάουλ πάνω στον Βιίτους…

Για να φτάσουμε στο 80′ και το 1-0 για τους γηπεδούχους, με τον Μανούσι να εξαπολύει μια “οβίδα” από το ύψος της αντίπαλης περιοχής, να στέλνει τη μπάλα στο “παραθυράκι” του Γκούτορ και να βάζει… φωτιά στο γήπεδο!

Ωστόσο, στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων, η ομάδα της Λευκορωσίας «έκλεψε» την πρόκριση, με τον Νεχάιτσικ -που είχε μπει ως αλλαγή- να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του Ατρόμητου αλλά και τον κακό υπολογισμό από πλευράς Μίρκοβιτς και να σημειώνει με κεφαλιά το τελικό 1-1, που έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση του Europa League.

inner

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75’ Μανούσος), Ουμπίντες, Κωτσόπουλος (60’ Ενσικουλού), Μούγιακιτς (60’ Βασιλακάκης), Κουλούρης.

Ντινάμο Μπρεστ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Γκούτορ, Βίτους, Κάργας, Νόγιοκ, Φαμέγε (46’ Νιβάλντο), Βερετίλο, Κομπλένκο (68’ Νεχάιτσικ), Φιλίποβιτς (82’ Μπαμπαβό), Γιούζεπτσουκ, Σαβίτσκι, Οσουτσουκούο.

Διαιτητής: Εϊτάν Σεμεούλοβιτς (Ισραήλ).

 

Δεν τον ήθελε τον Αστέρα!

Κρίμα… Ο Αστέρας έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο β’ μέρος (είχε δοκάρι στο α’) με τη Χιμπέρνιαν, παίζοντας με 10 από το 48’, δεν του δόθηκε πέναλτι και στο τέλος έμεινε εκτός Europa League με το 1-1. 

Το πάλεψε, αλλά του μένει η πικρία…

Ο Αστέρας διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά με το 1-1 (και σε συνδυασμό με την 3-2 στη Σκωτία) κόντρα στη Χιμπέρνιαν στο «Θ. Κολοκοτρώνης» έμεινε εκτός συνέχειας.

Στρίμωξε στα… σχοινιά τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Είχε μεγάλες ευκαιρίες, παίζοντας με δέκα από το 48’ λόγω δεύτερης κίτρινης στον Μανιά, δικαιούται να διαμαρτύρεται ότι δεν του δόθηκε πέναλτι στο 58’ (με το ματς στο 1-1) σε χέρι του ΜακΓκρέγκορ σε κεφαλιά του Δουβίκα και στο τέλος αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά.

Το σκορ άνοιξε ο ΜακΓκιν με σουτ στο 43’ έπειτα από τραγικό λάθος του Ιγκλέσιας, που «πούλησε» την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα κι ενώ τρία λεπτά είχαν οι Αρκάδες δοκάρι με κεφαλιά του Τσιλιανίδη.

Ο Έλληνας φορ άφησε τους Αρκάδες με παίκτη λιγότερο, αλλά δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν με τον Τσιλιανίδη στο 55’ και στη συνέχεια ελέω Μπογκντάν και κακών επιλογών στην τελική προσπάθεια δεν ήρθε η πρόκριση για τον Αστέρα.

Δεν τον ήθελε τον Αστέρα!

Το ματς

Ραμμένο στα μέτρα της Χιμπέρνιαν ήταν το πρώτο μέρος στην Τρίπολη. Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό (έως ενός σημείου δικαιολογείται, διότι είναι αρχές Αυγούστου), ελάχιστες καλές φάσεις με τις τελικές (δύο σουτ του Μάλαν και ένα του Μπόιλ όλη η ιστορία) να έρχονται κυρίως από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Χωρίς, ωστόσο, να αγχώσουν ιδιαίτερα με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του Παντελίδη, που από την πλευρά της εμφανίστηκε…βραχυκυκλωμένη επιθετικά (εδώ έδειξε αγχωμένη), δίχως πολλές ιδέες στο δημιουργικό κομμάτι. Γενικά με κάπως θολωμένο μυαλό.

Πάντως, θα μπορούσε να έχει πάει με καλύτερα δεδομένα για τον Αστέρα το παιχνίδι στην ανάπαυλα. Διότι, αφενός θα μπορούσε να μην δεχθεί το γκολ, που ήρθε με πολύ φθηνό τρόπο, αφού ο Ιγκλέσιας «πούλησε» την μπάλα σε σημείο του γηπέδου, που δεν… επιτρέπεται για παίκτη της δικής του εμπειρίας, με αποτέλεσμα ο Καμπερί να δώσει στο… πιάτο το 1-0 στον ΜακΓκιν. Αφετέρου, λίγο πριν οι Αρκάδες είχαν αγγίξει το 1-0 με την κεφαλιά Τσιλιανίδη -έπειτα από το κόρνερ του Κυριακόπουλου-, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο.

Εικόνα live21962214/87957.jpg

Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε… άλλος εντελώς Αστέρας. Με μεγαλύτερο θάρρος, πολύ καλύτερη και πιο γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, με πολύ καλό ρυθμό γενικά και πιο σωστές επιλογές στην τελική πάσα. Γενικότερα πίεσε πολύ τον αντίπαλό του. Έτσι, δεν άργησε να έρθει η πρώτη καλή στιγμή, που εν τέλει μεγαλύτερο κακό έκανε στην ομάδα του Παντελίδη. Ο Μανιάς βγήκε φάτσα με τον Μπόγκνταν, έπιασε δυνατό σουτ και νικήθηκε. Στην πορεία της φάσης δέχθηκε κίτρινη για τάκλιν, ήταν η δεύτερη και από το 48’ άφησε με παίκτη λιγότερο την ομάδα του.

Όμως, όση διστακτικότητα παρουσίασε στο πρώτο μέρος, τόση τόλμη έδειξε στο δεύτερο και ειδικά από το σημείο που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο. Ήταν σαν να μην είχε αυτό το μειονέκτημα και… ανέβασε στροφές, με αποτέλεσμα να μην αργήσει να ανταμειφθεί για την προσπάθειά του. Στο 55’, ο Κώτσιρας έκανε κίνηση από τα δεξιά και στη συνέχεια αφού συνέκλινε βρήκε με κάθετη τον Τσιλιανίδη που βρέθηκε απέναντι από τον Μπογκντάν και δείχνοντας ψυχραιμία τον… εκτέλεσε.

sport-fm.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί