Περί αυθαιρέτων: Τί γίνεται με τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη που έχουν κλείσει την πρόσβαση στην παραλία;

Αναγνώστης του Candiadoc μας γράφει για το θέμα των αυθαιρέτων, με αφορμή τις συζητήσεις έχουν ανοίξει περί ευθυνών για την τραγωδία στην Αττική.

Δείτε: Ηράκλειο: Το αυθαίρετο στο κύμα που βγάζει μάτι και εκθέτει πολιτικούς παράγοντες… (φωτο)

Όπως αναφέρει, καλό είναι να μιλάμε για σπίτια που είναι αυθαίρετα, καιρός όμως είναι να γίνει και κάτι με τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη, τα οποία έχουν κλείσει την πρόσβαση σε παραλίες.

Αναλυτικά η επιστολή:
Εδώ και μέρες παρακολουθούμε την καταστροφή στην περιοχή του Ματιού, της Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Νέου Βουτζά. Πολλές συζητήσεις έχουν ανοίξει περί ευθυνών, που σίγουρα υπάρχουν και είναι πολύ βαριές. Είναι βαριές και βαρύνουν αφενός την ηγεσία των υπηρεσιών που ήταν επιφορτισμένες με την προστασία των πολιτών αλλά και την πολιτική ηγεσία που είναι υπέυθυνη για τις επιλογές αναξίων υπαλλήλων.
Το πρόβλημα όμως ειναι πιο βαθύ. Βαθύ σε επίπεδο κοινωνικών δομών. Τα αυθαίρετα που με αφορμή την πυρκαγιά έχουν βγει στην επιφάνεια, είναι μια ελληνική πραγματικότητα που έχει δημιουργθεί όχι εν αγνοία, αλλά με την ανοχή κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Εχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα και έχει να κάνει με την ανάγκη του έλληνα να διαθέτει μια στέγη (και νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε ότι είναι μια λογική ανάγκη). Δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε μέχρι τώρα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το πρόβλημα και τώρα ο ασκός του αιόλου άνοιξε και πρέπει και εδώ να βγάλει “το φίδι από την τρύπα”.
Μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ απλά σαν πολίτης προβληματίζομαι.
Προβληματίζομαι όμως κύριε Διευθυντά περισσότερο γιατί στην όλη συζήτηση αυτή που μέλει να γίνει για τα αυθαίρετα  ακούω για ΣΠΙΤΙΑ που έχουν κλείσει την πρόσβαση σε παραλίες. 
Μήπως να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη (Σταλίδα ήδη έχετε παρουσιάσει καταγγελίες για μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα γνωστού Ηρακλειώτη ξενοδόχου για μπάζωμα του αιγειαλού) που έχουν κλείσει την πρόσβαση σε παραλίες, υπάρχει πρόσβαση στις παραλίες στην Ελούντα επίσης?
Σημειώστε ότι ο συγκεκριμένος ξενοδόχος έχει αγοράσει όχημα mercedes για να κάνει μεταφορές τουριστών το οποίο είναι με ξένες πινακίδες (δεν το έχει εκτελωνίσει) κάτι που οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι συνιστά λαθρεμπορία, ας προβληματιστούν λίγο και οι οδηγοί ταξί που βρίζουν Airbnb και Uber για να δουν ποιοι πραγματικά τους κόβουν τη δουλειά…
Ειδικά στην περίπτωση της Σταλίδας τα δύο μεγάλα νέα ξενοδοχεία δίπλα δίπλα δεν έχουν αφήσει κανένα πέρασμα. Χώρια που έχουν βιάσει και κάνουν ότι θέλουν με μόνιμα εγκατεστημένο μηχάνημα που μπάζωνε επί μέρες την παραλία για να αλλάξει ο ξενοδόχος το παραλιακό του (αλήθεια δικό του είναι?) μέτωπο.
Μα που είναι η πολεοδομία για αυτούς? Τι συζητήσεις γίνονται για τους ξενοδόχους? Και τι κάνουν οι υπηρεσίες? 
Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω προ ετών είχα κάνει καταγγελία στο λιμενικό του Αγίου Νικολάου για ξενοδοχείο στην ελούντα που είχε κλείσει και ιδιωτικοποιήσει την πρόσβαση στην παραλία που έιναι και δική μου ως πολίτης αυτής της χώρας και η καταγγελία εξαφανίστηκε και δεν έγινε τίποτα.
Ασ δούμε τι κάνουν οι επικεφαλεις υπηρεσιών όπως το λιμενικό και η πολεοδομία, πως εξαγοράζεται η σιωπή τους…Και ασ μην κάνουμε συζητήσεις για το χαμόσπιτο ενός κακομοίρη που το έχτισε να βάλει μέσα την οικογένειά του, ή τουλάχιστον ας κάνουμε συζήτηση ΚΑΙ για αυτόν αλλά και για τους μεγαλο-ξενοδόχους. Ας βγουν να κάνουν οι υπηρεσίες αυτοψία σε ΟΛΑ τα ξενοδοχεία να δούμε τι έχουν κάνει με τις προσβάσεις στο κοινό αγαθό όπως οι παραλίες…
Ας μας πει η πολεοδομία Ηρακλείου τι έχει γίνει με την υπάλληλό της που πριιν χρόνια είχε πάρει τη σφραγίδα τους και έβγαζε άδειες από το σπίτι της…Κια τλεικά πρέπει να δούμε πως ελέγχονται οι…ελεγκτές γιατί όταν ένα υπάλληλος έχει πάρει…δωράκι στη συνέχεια θα καλύψει τη δική του παρασπονδία και όλοι θα βγούν λάδι…
Τουλάχιστον τώρα με σχεδόν 100 νεκρούς σεβόμενοι τη μνήμη τους ας βάλει ο κρατικός μηχανισμός μια ταχύτητα εκτάκτου ανάγκης και εκτάκτων συνθηκών και ας ξηλώσει όλες τις σάπιες υποδομές. Αλλωστε από ένα πολιτικό 44 ετών αυτό περιμένουμε.
Σας ευχαριστώ.
Ηρακλειώτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί