Επικίνδυνη η νέα γκάφα Μητσοτάκη – Αμερικανοί πυροσβέστες εξηγούν γιατί δεν πρέπει να φοράμε βρεγμένες μπλούζες στη φωτιά (Video)

Σάλο έχει προκαλέσει η προτροπή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους πολίτες, κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, να φοράνε βρεγμένες μπλούζες σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«Μου είπε ότι κάηκε γιατί δεν φορούσε μπλούζα. Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν πως δεν βγαίνει στη φωτιά χωρίς μπλούζα. Κατά προτίμηση θα είναι βρεμένο μακρυμάνικο. Δεν τους το είπε κάποιος… την ώρα της φωτιάς… Και εκεί οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ασυγχώρητες», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεσηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων.

Αμέσως δεκάδες βίντεο και αναρτήσεις άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, διαψεύδοντας την επικίνδυνη προτροπή του Μητσοτάκη αναφορικά με τις βρεγμένες μπλούζες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για τις Δασικές Πυρκαγιές των ΗΠΑ (National Wildfire Coordinating Group), τα βρεγμένα ρούχα, όχι μόνο δεν συνιστώνται, αλλά εγκυμονούν και κινδύνους.

Όπως τονίζουν οι Αμερικανοί πυροσβέστες «τα βρεγμένα ρούχα μεταφέρουν τη θερμότητα στο δέρμα πολύ πιο γρήγορα από τα στεγνά, κάνοντας έτσι τα εγκαύματα πιο πιθανά».

Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω. Για υπότιτλους πατήστε κάτω δεξιά το κουμπάκι CC:

Όπως αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά στο video η καλύτερη χρήση νερού που μπορεί να κάνει κανείς είναι να το πιεί ώστε να ενυδατωθεί.

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί