Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται τον πόνο από την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη αναφέρει:

Σε μια συνέντευξη όπου ο κ. Μητσοτάκης φαινόταν να διαβάζει τις απαντήσεις που του είχαν ετοιμάσει οι επικοινωνιολόγοι του επιχείρησε για άλλη μια φορά να βγάλει πολιτική υπεραξία, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας.

Δεν μπορεί, όμως, οι ανθρώπινες ζωές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Οι πολίτες κρίνουν και τους κρίνοντες.

Δείτε: Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές

Η συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη, ένα ρεσιτάλ τυμβωρυχίας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα και Πάνου Σκουρλέτη, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του γγ Πολιτικής Προστασίας και του αρχηγού της Πυροσβεστικής. «Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς καμία παραίτηση. Πώς κάποιοι κοιμούνται τα βράδια και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους..» ανεφερε και αναρωτήθηκε ποιος Έλληνας μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα, για τα οποία ζήτησε την παραίτησή τους.

Με αφορμή τις σημερινές καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας, Ευάγγελου Μπουρνούς, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρέπει να γίνει διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, σε εφέτη, εισαγγελέα και ειδικό εφέτη ανακριτή. Όπως είπε, η έρευνα της Δικαιοσύνης θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο-τριών μηνών.

Δυστυχώς για τον ίδιο εν τω μεταξύ είχε δοθεί η απάντηση της Περιφέρειας: Το πρακτικό της έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου δεν είναι δυνατόν να πλαστογραφηθεί

Μιλώντας για την ενημέρωση του πρωθυπουργού μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες το βράδυ της τραγωδίας. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης (βλέπε ΣΚΑΪ) «όταν όλοι ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί». «Οι πολίτες δεν χρεώνουν μόνο ανικανότητα, αλλά πρωτοφανή κυνισμό και θράσος» πρόσθεσε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης υποστήριξε πως είτε κάποιοι ενώ γνώριζαν δεν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την ύπαρξη νεκρών, είτε «το γνώριζαν και έπαιζαν όλοι θέατρο».

Θυμήθηκε την άναρχη δόμηση

Ερωτηθείς για το θέμα της άναρχης δόμησης και των αυθαιρέτων και αν θα πρέπει να κατεδαφιστούν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι έχει μιλήσει για κατεδαφίσεις ειδικά για κτίσματα σε εκτάσεις που έχουν κριθεί αναδασωτέες, σε ρέματα ή στον αιγιαλό. «Ναι, βεβαίως να κατεδαφιστούν» απάντησε, τονίζοντας πάντως πως ο νόμος 4178 της κυβέρνησης Σαμαρά, που έθετε ένα πλαίσιο τακτοποίησης, ήταν σωστός.

Θυμήθηκε επίσης ότι έχει σχέδιο

Μιλώντας για το δικό του σχέδιο όσον αφορά την αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η θέση του γγ Πολιτικής Προστασίας πρέπει να είναι μονοπρόσωπο όργανο, που θα έχει την απόλυτη ευθύνη του συντονισμού σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, πάνω από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Ακόμη, υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να γίνονται ασκήσεις πολιτικής προστασίας, να υπάρχει καλύτερος συντονισμός Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας και να αξιοποιηθεί περισσότερο η σύγχρονη τεχνολογία.

Επιπλέον, είπε πως είναι αναγκαία μία ανάλυση της επικινδυνότητας των περιοχών, καθώς υπάρχουν κι άλλες με τα χαρακτηριστικά που είχε το Μάτι.

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου από το 2007 να μιλάω για την ανάγκη εκπόνησης ειδικού σχεδίου προστασίας των περιαστικών δασών στην Αττική» πρόσθεσε, για να παρατηρήσει ότι είναι σημαντική η πρόληψη και η ενημέρωση. Επ’ αυτού αναφέρθηκε στον αριθμό 112 που δεν έχει δουλέψει και ρώτησε γιατί δεν βγήκε κάποιος στην τηλεόραση να δώσει οδηγία στους πολίτες να φύγουν από τα σπίτια τους φορώντας κάτι βρεγμένο.

Σε ερώτηση για τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης στις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως έγιναν λάθη. «Αλλα μη συγκρίνουμε ανόμοια. Η φωτιά το 2007 ηταν 100 φορές μεγαλύτερη» ανέφερε και υπενθύμισε ότι και ως βουλευτης της ΝΔ είχε ασκήσει και με αρθρογραφία κριτική στην τότε κυβέρνηση. «Εγώ την ευθύνη για λογαριασμό της παράταξής μου την εχω αναλάβει. Δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής ευθύνης για την τότε κυβέρνηση γιατί ήδη είχε παραιτηθεί και η χώρα όδευε σε εκλογές» σημείωσε.

Σπέκουλα με την ανακοίνωση νεκρών

Για το σήμα του Λιμενικού σχετικά με την ύπαρξη νεκρού από τις 19:08 εκείνο το βράδυ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως επιβεβαιώνει ότι «όλοι γνώριζαν σε αυτήν τη θλιβερή σύσκεψη ότι υπήρχαν θύματα».

Σχετικά με τις δυνατότητες εκκένωσης της περιοχής και αν θα είχε ως μόνο αποτέλεσμα να είναι μικρότερος ο αριθμός των θύματων, είπε ότι δεν συμβιβάζεται με τη λογική των λιγότερων νεκρών. «Δεν επρεπε να θρηνήσουμε θύματα στην τραγωδία» συμπλήρωσε, ενώ μίλησε και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, χθες, στις πληγείσες περιοχες. «Ας βγάλουν οι πολιτες τα συμπεράσματά τους για την απουσία του πρωθυπουργού επτά ημέρες και τον τρόπο της επίσκεψής του. Το πώς ο καθενας βιώνει τον ρόλο του κοντά στους πολίιτες ειναι βαθιά προσωπικό. Μπορώ να δεχθώ την ανικανότητα. Δεν είδα, όμως, σε κανένα πρόσωπο εμπλεκομένων τη συντριβή. Δεν ειπώθηκε ένα συγνώμη. Λες και ήταν σε άλλο κόσμο κυνισμού και αλαζονείας» τόνισε

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι τις ποινικές ευθύνες τις αποδίδει η Δικαιοσύνη, ενώ όταν ρωτήθηκε για όσα ακούστηκαν περί σχεδίου εμπρησμού απάντησε: «Μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών μπαίνουν από εμπρησμό. Συνήθως, έχουν να κάνουν με οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί