Βροχές από το μεσημέρι

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικοί όμβροι ή βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στην Ήπειρο από 19 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη δυτική Στερεά πιθανώς να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί