Έκθεση Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «Παραλογή» στην πινακοθήκη Βιάννου

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «Παραλογή» στην πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» στον Κερατόκαμπο Βιάννου στις 21 Ιουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αρχών και πλήθους κόσμου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο βουλευτής κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος πολιτισμού κ. Κώστας Φασουλάκης, ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης και ο αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Paolo Garancini. Όλοι τους τόνισαν τη σπουδαιότητα μιας τόσο σημαντικής κοιτίδας πολιτισμού όχι μόνο για την περιοχή της Βιάννου αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, καθώς και την αναγκαιότητα διαφύλαξης και ενίσχυσή της με κάθε τρόπο από την πολιτεία.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο ο πρόεδρος του σωματείου Φίλων της πινακοθήκης Βιάννου κ. Γιάννης Πετράκης και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου η Βίγλα κ. Χαράλαμπος Κονδυλάκης, οι οποίοι με τη σειρά τους τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει η έκθεση Μποκόρου για την πινακοθήκη και μάλιστα στην επέτειο συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της. Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος, όπως την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου που έθεσε την έκθεση υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού, τον δήμο Βιάννου για την με κάθε τρόπο ενίσχυση του έργου των δύο συλλόγων που δραστηριοποιούνται γύρω από την πινακοθήκη, καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για τη διαρκή στήριξή τους στο έργο της πινακοθήκης και των πολιτιστικών δράσεων που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι.

Τέλος μίλησε ο ζωγράφος κ. Χρήστος Μποκόρος, ο οποίος φρόντισε προσωπικά το στήσιμο της έκθεσης με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη, και εξήγησε με λόγο απέριττο και εύληπτο πώς η ζωγραφική τέχνη κατορθώνει να υπερνικά τη φθαρτότητα του ανθρώπου και τον βοηθά να εξελίσσεται ο ίδιος πνευματικά. Για τη σπουδαιότητα της έκθεσης  μίλησε και ο επιμελητής της  κ. Θεόφιλος Τραμπούλης εξηγώντας πώς η προσφορά στην κοινότητα συνδέεται με την ίδια την πινακοθήκη και τη ζωγραφική του Χρήστου Μποκόρου.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ακολούθησαν τα θλιβερά γεγονότα στην Αττική. Οι δύο σύλλογοι που διοργανώνουν την έκθεση με ψήφισμά τους συμμετείχαν στο τριήμερο εθνικό πένθος και εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων. Οι μνήμες μιας αντίστοιχης πυρκαγιάς στον Κερατόκαμπο το 2012, από την οποία κινδύνευσε να καεί ολοσχερώς η πινακοθήκη  και ο πολύτιμος  θησαυρός της, είναι ακόμα νωπές. Οι σύλλογοι επίσης ανακοίνωσαν ότι το φεστιβάλ “τέχνες του Νότου” θα διεξαχθεί κανονικά από 9-18 Αυγούστου με πλούσιες εκδηλώσεις στο θέατρο «Κοκόλας» και στην πινακοθήκη, παράλληλα με τη λειτουργία της έκθεσης ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό που θα θελήσει να την επισκεφθεί καθημερινά 10-12πμ και 6-10μμ και τα Σαββατοκύριακα 10-1πμ και 6-10.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί