Σοκαριστικό βίντεο από το Μάτι: Κάτοικος καταγράφει τη φωτιά την ώρα που περνάει από πάνω του

Ένα σοκαριστικό βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε την ώρα που η φονική πυρκαγιά κατάκαιγε μέσα σε λίγα λεπτά το Μάτι της Αττικής δημοσίευσε ο ιστότοπος Daily Athens.

Το βίντεο αποκαλύπτει την πρωτοφανή ταχύτητα εξάπλωσης και τη δύναμη της πυρκαγιάς και τον όλεθρο τον οποίο αντιμετώπισαν όσοι βρίσκονταν στην περιοχή.

Την κάμερα κρατά ένας άντρας καταγράφει φοβερές εικόνες με την απίστευτη αγριότητα της φωτιάς, την οποία έτρεφαν οι ισχυροί άνεμοι, που κινούνταν με ταχύτητα έως και 120 χλμ την ώρα, και η πλούσια πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκα.

Μέσα σε τρία λεπτά η πυρκαγιά που κινείται με στρόβιλους εξαιτίας του ορμητικού αέρα κατευθύνεται προς το σπίτι. Ο άντρας που σύμφωνα με την πηγή δημοσίευσης του βίντεο κατάφερε να επιβιώσει καταγράφει τη φωτιά σχεδόν να τον τυλίγει πριν καλυφθεί και γλιτώσει από θαύμα.

Το βίντεο δημοσίευσε στο Facebook ο χρήστης Γιάννης Ξενάκης, ο οποίος ανέκτησε τα πλάνα όπως τα κατέγραψε και του τα κοινοποίησε, κάτοικος της περιοχής. «Έζησε όλο αυτό που βλέπετε και ο άνθρωπος ζει και είναι μια χαρά. Πέρασε η φωτιά κυριολεκτικά από πάνω του. Ο λόγος που δεν έφυγε ήταν επειδή πήγε να βάλει τη γάτα μέσα στο σπίτι και κλείστηκε έξω και η φωτιά ήταν και από πίσω το ίδιο», γράφει.

Daily Athens

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί