Η οργή του μητροπολίτη Ρεθύμνης για τον Αμβρόσιο: “Δεν του επιτρέπω, του τον χαρίζω τον “τιμωρό” θεό” (βίντεο)

Με οργή αντέδρασε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος στο γνωστό παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, που ισχυρίστηκε ότι με τις πυρκαγιές και το θάνατο τόσων ανθρώπων ο θεός “τιμώρησε” την Ελλάδα για τον “άθεο Τσίπρα”. Ο Κρητικός ιεράρχης, στο τέλος του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού που τελέσθηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, Παρεκκλησίου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Κτητόρων του Ναού καθώς και των ανθρώπων που χάθηκαν στις πυρκαγιές της Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια κήρυξε τον Θείο λόγο στους πολυπληθείς ευσεβείς προσκυνητές κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά, με αφορμή τον Άγιο Παντελεήμονα και την κλήση του, στην ανάγκη να είμαστε όλοι ελεήμονες, όπως ο Παντελεήμων Θεός, ο οποίος είναι Αγάπη και όχι “τιμωρός” και “εκδικητής”.  “Τέτοιο θεό του τον χαρίζω”, είπε. “Αλλά και ως επίσκοπος μιας περιοχής που έχει 4 ανθρώπους που αγνοούνται, δεν του επιτρέπω να μιλάει έτσι, κι ας είναι συνεπίσκοπός μου. Του δηλώνω δημόσια τον σκανδαλισμό μου και του ζητώ να μετανοήσει”.

Και κατέληξε: “Εμένα με πονάει πολύ να τρέχουμε όλη μέρα με τους συνεργάτες μου να φέρουμε έναν άνθρωπο στην Εκκλησία και κάποιοι συνεπίσκοποι να τους διώχνουν”.

Δείτε το βίντεο με τις συγκεκριμένες αναφορές από το 16:30

 

Δείτε επίσης

Παραλήρημα Αμβρόσιου για τις φωτιές: Ο άθεος Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού

Η “κατάρα του θεού” για τον “άθεο” Τσίπρα και η κατάρα να είσαι ένας κακόψυχος Αμβρόσιος…

Η συγκλονιστική απάντηση του Κρητικού ιερέα προς τον αιμοδιψή Αμβρόσιο (εικόνα)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί