Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο για τα 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο φετινό φεστιβάλ που διογρανώνει για τα 100 χρόνια ΚΚΕ και τα 50 χρόνια ΚΝΕ.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος μας, του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας μας της ΚΝΕ.

Αυτή ακριβώς την διαδρομή φωτίζει το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που είναι δανεισμένο από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου:

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος Δρόμος!… Σίγουρος Δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!»

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μεταφέρονται φέτος στο κέντρο της πόλης μας στην πλατεία Ελευθερίας το διήμερο 14 & 15 Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν από τις πρωινές ώρες στο χώρο της πλατείας, με πλούσιο και πολύμορφο, πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

 

  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

 

  • Δυο μεγάλα αφιερώματα, ένα μουσικό και ένα θεατρικό  για την ηρωική 100χρονη πορεία του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ, τη συμβολή τους στον αγώνα του λαού μας. Η προετοιμασία τους γίνεται υπό την αιγίδα της πολιτιστικής επιτροπής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

 

  • Στο μουσικό αφιέρωμα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες του νησιού μας, οι: Βασίλης Ξυλούρης – Μαρία Κώττη – Χρήστος Λιάτης – ΛιάκοςΚλαίνος – Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – Βαγγέλης Συλλιγάρδος – Νίκος Βλατάς – Λευτέρης Τζαγκαράκης και το συγκρότημα της ΚΝΕ

 

  • Συναυλίες με καταξιωμένους και γνωστούς καλλιτέχνες:

-Γιώτα Νέγκα

-ΙμάμΜπαϊλντί

-Γιάννη Κασσωτάκη

 

Το Φεστιβάλ μας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά το πιο σημαντικό νεολαιίστικο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της πόλης και καλούμε το λαό και την νεολαία να πάρουν μέρος μαζικά στις εκδηλώσεις του!

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί