Τον Οκτώβριο στο Ερεβάν η πρώτη τετραμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας-Αιγύπτου για τη διασπορά

Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν η πρώτη συνάντηση των αρμοδίων υπουργών Ελλάδας, Κύπρου, Αρμενίας, Αιγύπτου για θέματα διασποράς, μετά από πρόσκληση του Αρμένιου υπουργού, Μικχιτάρ Χαϊραπετιάν. Η πραγματοποίηση της τετραμερούς συμφωνήθηκε σήμερα στη Λευκωσία σε συνάντηση των υπουργών στο περιθώριο του συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων.

Επίσης, λήφθηκε απόφαση για τη συνεργασία της oμογένειας των τεσσάρων χωρών σε συνέργειες υπέρ των πυροπαθών της Αττικής.

Ανακοίνωση του γραφείου του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ αναφέρει ότι η δεύτερη συνάντηση των τεσσάρων υπουργών προγραμματίζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», που έχουν ήδη εξαγγείλει Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, ότι θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

«Ο πόνος είναι βαρύς και ανακαλύπτουμε τους φίλους μας σε τέτοιες τραγικές στιγμές για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κουίκ. «Ευχαριστώ την ομογένεια, όπου και να βρίσκεται, ευχαριστώ τις φίλες χώρες, που έσπευσαν να μας βοηθήσουν. Ευχαριστώ ακόμη κι εκείνες, με τις οποίες έχουμε πολιτικές διαφορές», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι τη Κυριακή όλες οι αρμενικές εκκλησίες, όπου Γης, θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων από τις φωτιές στην Αττική. Ο κ. Κουίκ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των Αρμενίων στην Ελλάδα, Παύλος Τσολακιάν, του ανακοίνωσε ότι τα μέλη της πολύ σημαντικής αρμενικής παροικίας συγκεντρώνουν χρήματα, που θα διατεθούν απευθείας για συγκεκριμένο σκοπό στις πληγείσες περιοχές.

Το πρωί ο κ. Κουίκ και οι δύο ομόλογοι του από Αίγυπτο και Αρμενία, παρουσία του Κύπριου επιτρόπου για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου, έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, ο οποίος επικρότησε και τις τριμερείς συνεργασίες, αλλά και την Τετραμερή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας, όπου αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο οκτάμηνο στην Κρήτη, στο Παρίσι, στη Λευκωσία και στο Ερεβάν, οι οποίες όλες θα είναι προσανατολισμένες στους νέους της διασποράς.

Επίσης, έγινε και τριμερής σύσκεψη Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, με θέμα το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ 2», που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο αρχές Νοεμβρίου, με θέμα την ομογενειακή επιχειρηματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί