Ενίσχυση της ΕΠΟ στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Τη χορήγηση ενίσχυσης ύψους 50.000 ευρώ, στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της. Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής φιλικού αγώνα στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας στο UEFA Nations League, με συμμετοχή επίλεκτων παικτών από όλες τις ομάδες της Super League και της Football League, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στις πληγείσες οικογένειες.

«Η χώρα και η κοινωνία έχουν συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία, η Ε.Π.Ο. και το ποδόσφαιρο δεν μπορούν να μείνουν απαθείς. Κάνω έκκληση στη Super League, τη Football League και τις ΕΠΣ να συμβάλουν στην υποστήριξη των πληγέντων με συλλογή χρημάτων και υλικού. Είμαστε αλληλέγγυοι, σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα των ανθρώπων αυτών. Εισηγούμαι η Ομοσπονδία να συνεισφέρει στη συνολική προσπάθεια στήριξής τους με ένα ποσό που θα καταβληθεί άμεσα σε όποιον φορέα οριστεί από το Κράτος» ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, στην οποία παρέστησαν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριος Γεωργίου και ο εκπρόσωπος της FIFA, Μπιόρν Βάσαλο, παρουσιάστηκε και ο νέος ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος ορίστηκε από τη διεθνή και την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. «Αποτελεί προνόμιο για μένα η ανάληψη της αποστολής να υποστηρίξω και να συνεισφέρω στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Επισκέφθηκα την Ελλάδα, λόγω του ποδοσφαίρου, πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια και έχω σεβασμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα, με τα νέα μου καθήκοντα, θα πράξω το καλύτερο δυνατό, ώστε να εκπληρωθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις της FIFA και της UEFA, χρησιμοποιώντας όλη μου την τεχνογνωσία και εμπειρία στα επίπεδα της διοίκησης και της διαχείρισης. Ολοκληρώνοντας την πρώτη μου εβδομάδα στην Αθήνα και μετά την παρουσία μου στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., προσβλέπω στα επόμενα βήματα προόδου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φούσεκ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της FIFA, Μπιόρν Βάσαλο, υπογράμμισε: «Η διοίκηση του κ. Γραμμένου υλοποιεί ένα τεράστιο έργο. Βλέπουμε πρόοδο. Ο κ. Φούσεκ ήρθε να συνεισφέρει σ’ αυτό, υπάρχουν δυνατότητες στην ομοσπονδία. Ξεκινάμε για τη νέα περίοδο με πλήρη σύνθεση στην ΚΕΔ, την Επιτροπή Παρακολούθησης και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να προοδεύσει και να βελτιωθεί η διεθνής εικόνα του. Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη».

Η Ε.Ε. αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης εκλογικής συνέλευσης, για τις 28/8, με αντικείμενο την εκλογή μελών των δικαστικών οργάνων και των υπευθύνων άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, την εκλογή μελών της εκλογικής επιτροπής του άρθρου 54 του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και την εναρμόνιση του κώδικα αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο. με τις διατάξεις του καταστατικού.

Επίσης, εγκρίθηκε το αίτημα της Super League για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης του πρωταθλήματος και του ετήσιου προγράμματος αγώνων στις 18 Αυγούστου 2018 και της αντίστοιχης προθεσμίας διαβίβασης της έγκρισης στις 24 Αυγούστου 2018 (δηλαδή μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος).

Με άλλες αποφάσεις της η εκτελεστική επιτροπή:

* Ενέκρινε το νέο κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

* Ενέκρινε την προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-19 και επικύρωσε την βαθμολογία του β΄ ομίλου του ειδικού πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας περιόδου 2017-18, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.

* Εξελέγησαν μεταξύ των προτεινομένων από τον Άρειο Πάγο τα νέα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., ο Αρεοπαγίτης κ. Θωμάς Γκατζογιάννης και ο Πρόεδρος Εφετών κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, οι οποίοι αντικαθιστούν τους κ.κ. Καλαματιανό και Δημάκη.

* Ακυρώθηκε η 3η φάση της διαδικασίας επιτήρησης των ομάδων της Football League, δεδομένου ότι με βάση την άνοδο και τον υποβιβασμό σε άλλες κατηγορίες, απομένουν μόλις 5 ομάδες προς έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί