Εν μέσω εθνικού πένθους ο Βορίδης έβαλε τέλος στην πολιτική εκεχειρία

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον Χρήστο Παππά που σκύλεψε τους νεκρούς το πρωί, ο Μάκης Βορίδης κήρυξε την έναρξη της πολιτικής σύγκρουσης στη Βουλή με σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης την στιγμή που το τριήμερο εθνικό πένθος δεν έχει λήξει και ενόσω οι αγνοούμενοι παραμένουν δεκάδες από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Με ψυχολογικές διακυμάνσεις που αποτυπώνονταν στο πρόσωπό του, πότε μειδιάζοντας – πότε φωνάζοντας, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ προϊδέασε για τη μορφή που θα αποκτήσει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας εντός Κοινοβουλίου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα είναι μια γενικόλογη θεσμική συζήτηση. Αντιθέτως, ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλε προσωπικές στοχοποιήσεις για να αποδοθούν οι «εγκληματικές παραλείψεις» που «θα οδηγήσουν στη θέση τους τα πολιτικά θρασίμια».

Συνέστησε οργίλως στην κυβέρνηση και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να είναι αυτάρεσκοι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μην σας ακούμε να λέτε ότι λειτούργησε υποδειγματικά ο κρατικός μηχανισμός». «Θα μιλήσουμε για τις ευθύνες και τις εγκληματικές παραλείψεις» είπε και τόνισε πως η αναζήτηση των ευθυνών θα γίνει «παράγραφο – παράγραφο» με την ανάλυση της σχετικής νομικής διάταξης που προβλέπει τις αντίστοιχες υποχρεώσεις «και από κάτω ποιος την παρέλειψε». «Δεν θα μιλήσουμε γενικά, θα μιλήσουμε για τις εγκυκλίους που εσείς βγάλατε» σημείωσε, αποσαφηνίζοντας πως δεν θα υπάρξει μια στείρα πολιτική αντιδικία.

Υποστήριξε δε πως η ανάληψη και απόδοση ευθυνών δεν είναι μικροπολιτική, όπως επίσης μικροπολιτική δεν είναι -κατά τον Μ. Βορίδη- η σωστή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. «Θα μιλήσουμε από αύριο και θα είμαστε εξαιρετικά αναλυτικοί ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να πάνε στη θέση τους» κατέληξε όντας σε έξαρση, με τον προεδρεύοντα, Σπύρο Λυκούδη, να αναγνωρίζει έστω και καθυστερημένα ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ξέφυγε».

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί