Βέλγος τουρίστας έχασε τη ζωή του στο Μάτι

Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, ανακοίνωσε το θάνατο ενός Βέλγου τουρίστα στις πυρκαγιές που έσβησαν από το χάρτη το Μάτι Αττικής.

Ο άτυχος τουρίστας ήταν μέλος ενός γκρουπ 31 ατόμων που παραθέριζαν στο Μάτι. Από τους 31 τουρίστες, οι 29 διασώθηκαν και χαίρουν άκρας υγείας.

«Δυστυχώς επιβεβαιώσαμε το θάνατο του συμπατριώτη μας. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του. Η πρεσβεία μας είναι στο πλευρό του μικρού του γιου και της οικογένειάς του τις δύσκολες αυτές στιγμές», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας TUI ανακοίνωσε ότι 30 πελάτες είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο Ramada Attica, κοντά στο Μάτι, και μόλις ξέσπασε η φωτιά, αποχώρησαν.
«Έφυγαν το βράδυ της Δευτέρας. Τώρα διαμένουν στο ξενοδοχείο Grand Wyndhan των Αθηνών. Ο εκπρόσωπός της βρίσκεται στη διάθεση των πελατών μας για βασικές ερωτήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της TUI, Πίε Ντεμάιερ στο βελγικό πρακτορείο «Belga».

«Δεκαεννέα Βέλγοι τουρίστες εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

newpost.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί