Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Αλ. Τσίπρας

Επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη ο Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέμεινε για το υπόλοιπο πρόγραμμα και τη βράβευσή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λόγω των εξελίξεων στη χώρα μας.

Αμέσως μετά την προσγείωσή του, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης κ. Ντενις Σβιντβιτς,ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για την εξέλιξή τους, το ίδιο και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα, ότι παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί και σημείωσε ότι γίνεται το ανθρωπίνως δυνατόν ώστε οι πυρκαγιές να τεθούν υπό έλεγχο. Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι προβληματισμένος από τις πολλές παράλληλες εστίες φωτιάς σε όλη την επικράτεια.

Τα σχετικά tweets του πρωθυπουργού:

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Πληροφορήθηκα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική με τρία παράλληλα πύρινα μέτωπα. Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς από τους οποίους πληροφορούμαι ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες επιχειρούν αυτή τη στιγμή.

Prime Minister GR

@PrimeministerGR

Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα καταφέρουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα της πυρκαγιάς. Το γεγονός ότι εκδηλώνονται ταυτόχρονα παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά μας προβληματίζει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί