Σε πύρινο κλοιό τα Χανιά- Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών σε δυο μέτωπα (φωτο)

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες από την Πυροσβεστική και στα Χανιά καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Αποκόρωνα και Κακόπετρο.

Δείτε επίσης:

Στάχτες το πευκοδάσος του Αποκόρωνα – 7 πολίτες στο νοσοκομείο λόγω καπνών- Για εμπρησμό μιλάει ο δήμαρχος (φωτο-βίντεο)

Κρήτη: Έγκυος, νεαρός και τρία παιδιά στο νοσοκομείο από την μεγάλη φωτιά – Απειλεί σπίτια το πύρινο μέτωπο

Κρήτη: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Απειλεί σπίτια (Βίντεο & φωτο)

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ημέρας η φωτιά στον Κακόπετρο μαίνεται με ένταση και το πρωί με την Πυροσβεστική να επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή με 10 οχήματα 24 πυροσβλεστες μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον δήμο Αποκορώνου στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου, ενώ η φωτιά έφθασε μέχρι και τις Βρύσσες .

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 24 οχήματα και 60 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης αναμένεται να συμμετάσχει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Για την ώρα δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση της καταστροφής που έχει προκαλέσει η φωτιά ούτε στον Αποκόρωνα, ούτε στην περιοχή του Κακοπέτρου.

Όπως είπε στο zarpanews.gr, ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η φωτιά που ξεκίνησε από τον Άγιο Φανούριο έφθασε μέχρι τον κόμβο των Βρυσσών προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή καίγοντας ζώα, μελίσσια, ελαιοκαλιέργειες, αμπέλια, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και άλλα κτίσματα.

(φωτό από Κακόπετρο: Γιώργος Καλαιτζάκης )

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί