Δραματικές σκηνές στο Λαϊκό όπου μεταφέρονται οι σοροί

Δραματικές σκηνές καταγράφονται και στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία έχουν αναλάβει το βάρος της υποδοχής των σορών, αλλά και των τραυματιών.

Έξω από το Γενικό Λαϊκό η κατάσταση είναι χαώδης με τους συγγενείς να συνωστίζονται και να περιμένουν είτε να δουν τους δικούς τους ανθρώπους, είτε να αναγνωρίσουν τους νεκρούς.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν, ενώ η κατάσταση κοντεύει να βγει εκτός ελέγχου.

Μάλιστα, παραλίγο να υπάρξει και σύγκρουση συγγενών με τους αστυνομικούς, αφού ο κόσμος βλέπει στο πρόσωπο τους το άφαντο κράτος, το οποίο φέρει ευθύνη για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Αττική και τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

Όσον αφορά το Σισμανογλείου, παραμένουν 26 άτομα, από τα οποία οι τρεις θα διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο.

«Οι τραυματίες είναι σε μια καλή γενικά κατάσταση. Είναι εγκαύματα, καρδιολογικά, πνευμονολογικά. Θα κοιτάξουμε να διακομίσουμε τρία περιστατικά τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα λόγω των πιο σοβαρών εγκαυμάτων που έχουν. Θα τους πάμε σε πιο εξειδικευμένο κέντρο. Υπάρχουν και ψυχολόγοι για να υποστηρίξουν όλη αυτην την διαδικασία, πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να το ελέγξουμε», τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου.

Συγκλονιστικές είναι η μαρτυρίες όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Μια γυναίκα, με όση δύναμη της έχει απομείνει, περιγράφει πως κατάφερε να σωθεί εκείνη και ο άντρας από τις φλόγες που έγλειψαν την πόρτα του σπιτιού τους.

«Φώναξα τον άντρα μου να μπούμε γρήγορα στο αυτοκίνητο, ώσπου να βγάλουμε το αυτοκίνητό ήρθε η φωτιά, τρέξαμε εγκλωβιστήκαμε γιατί ήταν όλοι στα αυτοκίνητα, κάηκε και το αυτοκίνητο και βγήκαμε έξω», περιγράφει.

Συγκλονιστική είναι ακόμα μια μαρτυρία, γυναίκας που κολυμπούσε για πέντε, ίσως και παραπάνω, ώρες στην «Κυανή Ακτή» μέχρι να την εντοπίσει ένα καΐκι και να της σώσει τη ζωή.

«Μπήκαμε στη θάλασσα. Εκεί καιγόσουν, δηλαδή κάηκαν νομίζω παιδάκια εκεί. Ήταν γύρω στις πέντε το απόγευμα για πολλή ώρα δεν είχε έρθει πυροσβεστική. Μετά έπιασε ένα μεγάλο κύμα που μας έβγαλε στα ανοιχτά. Με βρήκε το καΐκι στις δέκα το βράδυ. Κολυμπούσα πέντε ώρες».

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί