Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Σκόπελο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί, μετά από ολονύχτιες προσπάθειες, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Σκόπελο και απείλησε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά και να κάψει μεγάλο μέρος από τα πευκοδάση του νησιού, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη.

Από το πρωί επιχειρούν, για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που με συνεχείς ρίψεις νερού έχουν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά και να την περιορίσουν, σε συνδυασμό με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έδιναν μάχη με τη φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στη Σκόπελο έφθασαν, χθες το βράδυ, πεζοπόρα πυροσβεστικά τμήματα από τον Βόλο με επικεφαλής τον διοικητή Χαράλαμπο Πόζογλου, πυροσβεστικά οχήματα προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, αλλά και δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τη θέση “Τρία Πευκάκια” στον ‘Αμάραντο, είχε δύο μεγάλα μέτωπα και κατευθυνόταν προς τον Αγνώντα καίγοντας πευκοδάση και απειλώντας να επεκταθεί και προς το εσωτερικό του νησιού.

Η άμεση κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης και η επιχείρηση με τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, έφεραν αποτελέσματα, αργά το βράδυ, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι “η φωτιά μπορεί να ήταν πολύ μεγάλη, αλλά η γρήγορη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων έσωσε το νησί από μια νέα καταστροφή, αφού ακόμα είναι ανοιχτές οι πληγές από τις πλημμύρες που είχαν προκαλέσει στη Χώρα τρομερές καταστροφές πριν από ενάμιση χρόνο. Ο φόβος μας είναι μήπως ενισχυθούν οι άνεμοι και προκληθούν αναζωπυρώσεις ή αναπτυχθεί κάποιο νέο μέτωπο».

Σημειώνεται ότι η φωτιά στην Σκόπελο ήταν τόσο μεγάλη που όχι μόνον οι καπνοί, αλλά και οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από την γειτονική Σκιάθο.

Σχετικά με φήμες ότι η φωτιά στο νησί ξεκίνησε από αμέλεια μιας παρέας νεαρών που βρισκόταν στην παραλία, προς το παρόν επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, παρά το γεγονός ότι ένας νεαρός μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο του Βόλου, με ελαφρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, τα ονόματα των νεαρών που αποτελούσαν τη συντροφιά είναι γνωστά και από το ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής θα αποδειχθεί αν ευσταθούν οι φήμες ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι, έστω και από αμέλεια ή ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί