Ηράκλειο: Νέες φυτείες κάνναβης εντόπισε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. (Φωτο)

Ολοκληρώθηκε σήμερα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν δύο φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά 227 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,8μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς (ΤΑΕ),της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδος.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν συνολικά δύο φυτείες όπου καλλιεργούντο επιμελώς συνολικά 227 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ύψους έως 1,8μέτρα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι εχθές, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, εντοπίστηκαν από την αστυνομία άλλες τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.

Δείτε: Κρήτη: Εντοπίστηκαν τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί