Βανδαλισμούς, ρύπανση και κλοπές από πολίτες καταγγέλλει δήμος της Κρήτης

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Σητείας καταγγέλλει απαράδεκτες και παραβατικές συμπεριφορές πολιτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, μετά από βανδαλισμούς στο συντριβάνι της περιοχής, σε κάδους απορριμμάτων, στην πλακέτα που τοποθέτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σειρά τώρα έχουν οι κλοπές.

Έχουν κλαπεί συσσωρευτές ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά, καλώδια γεωτρήσεων, υποστηρίγματα φυτών και τώρα κλοπές κάδων.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του δήμου που δημοσιεύσει το anatolh.com:

Δυστυχώς για άλλη μία φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε απαράδεκτες και παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων συμπολιτών μας. Μετά από τους γνωστούς βανδαλισμούς στο σιντριβάνι, σε κάδους απορριμμάτων, στην πλακέτα που τοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ανεξέλεγκτη ρύπανση που προκαλούν σε διάφορα σημεία της πόλης αφήνοντας σάκους απορριμμάτων έξω από τους κάδους και δημιουργώντας τοπικές χωματερές σε διάφορα σημεία της πόλης, φτάσαμε και στις κλοπές. Κλοπές συσσωρευτών ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά, καλώδια γεωτρήσεων, υποστηρίγματα φυτών και τώρα κλοπές κάδων.

Η υπηρεσία καθαριότητας στην προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους πολίτες προμηθεύτηκε συμβατικούς και κάδους ανακύκλωσης, τους οποίους τοποθέτησε σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

Μετά από έρευνα της υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι 2 κάδοι είχαν κλαπεί από τα αντίστοιχα σημεία, όπου είχαν τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα απαράδεκτο φαινόμενο, που δεν τιμά και είναι ασύμβατο προς την κουλτούρα των Σητειακών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε και ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Και βεβαίως μεγάλη ευθύνη έχουν και όσοι μέσα στα πλαίσια ενός δημόσιου λόγου, είτε μέσω διαδικτύου, είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιες ενέργειες προκειμένου, κατά τη γνώμη τους, να πλήξουν τη Δημοτική Αρχή.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι ενέργειες αυτές πλήττουν αποκλειστικά την κοινωνία και την κουλτούρα μας. Μηδενική ανοχή σε όσους επιδεικνύουν ή στηρίζουν παραβατικές συμπεριφορές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί