Παρθενική πτήση για το πρώτο BelugaXL της Airbus

Το πρώτο μιας σειράς από πέντε αεροσκάφη BelugaXL της Airbus πραγματοποίησε επιτυχώς την Πέμπτη την παρθενική του πτήση, διαρκείας τεσσάρων ωρών και 11 λεπτών, και προσγειώθηκε στο Τουλούζ- Μπλανιάκ της Γαλλίας.

Μετά από την πρώτη αυτή πτήση, το BelugaXL θα υποβληθεί σε 600 ώρες δοκιμών πτήσης μέσα 10 μήνες, για αποκτήσει Type Certification και να ενταχθεί σε υπηρεσία αργότερα μέσα στο 2019.

 

Το πρόγραμμα BelugaXL άρχισε τον Νοέμβριο του 22014, για να καλύψει τις ανάγκες της Airbus ως προς τις δυνατότητες μεταφοράς. Πέντε αεροπλάνα θα κατασκευαστούν μεταξύ 2019 και 2023 για να αντικαταστήσουν σταδιακά τα πέντε BelugaST.

Το αεροπλάνο βασίζεται στο Α330-200 Freighter και διαθέτει κινητήρες Rolls Royce Trent 700. Όσον αφορά στα άλλα χαρακτηριστικά του, όπως το χαμηλωμένο κόκπιτ, τη δομή χώρου φορτίου και το πίσω μέρος και την ουρά, αναπτύχθηκαν από κοινού με προμηθευτές, δίνοντας στο αεροσκάφος το χαρακτηριστικό του σχήμα.

 

Το αεροπλάνο προορίζεται για μεταφορά μεγάλων τμημάτων αεροσκαφών μεταξύ περιοχών όπου έχει εγκαταστάσεις η Airbus. Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του, έχει μήκος 63,1 μέτρα, με άνοιγμα φτερών 60,3. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 53 τόνων, ενώ ο χώρος φόρτωσης διαθέτει ημιαυτόματο σύστημα διαχείρισης φορτίου και σύστημα κλιματισμού για πιο «ευαίσθητα» φορτία.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί