Και διαμαρτύρονται!- Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν 45 υπαλλήλους στη Βουλή, μόλις 8 ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το πελατειακό κράτος της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μέσα στη Βουλή έχει αφήσει σχεδόν 50 υπαλλήλους σε αυτά τα κόμματα, ενώ το πρώτο κόμμα έχει μόλις 8!

Η αποκάλυψη καθίσταται ακόμη πιο προκλητική διότι «συμβαδίζει» με δημοσιεύματα περί δήθεν προσλήψεων επί προεδρίας Βούτση. Το πρόβλημα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και όσων διαρρέουν τα δημοσιεύματα είναι ότι με την αλλαγή στον Κανονισμό που εγκρίθηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής μπαίνει όριο στον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής που απασχολεί κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συγκεκριμένα:

  • Το πρώτο και το δεύτερο κόμμα θα έχουν έως 20.
  • Το τρίτο κόμμα έως 10.
  • Τα άλλα κόμματα έως 5.

Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη Αμανατίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι το πρώτο κόμμα έχει 8 (όσους είχε και ως αντιπολίτευση), η Ν.Δ. 29 και το ΠΑΣΟΚ 16! Και διαμαρτύρονται κιόλας!

Εξορθολογισμός

«Ερχόμαστε να εξορθολογήσουμε αυτό το πράγμα για τώρα και για το μέλλον», ξεκαθάρισε ο Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε την «περιρρέουσα λαϊκίστικη φιλολογία» περί προσλήψεων στο κοινοβούλιο επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν υπήρχε «πελατειακή νοοτροπία για τις προσλήψεις», καθώς μέσα σε 12 χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των υπαλλήλων, ενώ τώρα «δεν έφυγε κανείς αυτά τα τριάμισι χρόνια που ήταν υπάλληλος της Βουλής. Υπήρξαν ανάγκες για τόσους και περισσότερους υπαλλήλους της Βουλής».

Η πραγματικότητα είναι ότι στη Βουλή εμφανίσθηκαν από εφημερίδες ως προσλήψεις τα 62 άτομα που εργάζονταν στην καθαριότητα στα συνεργεία των εργολάβων και που δεν προσμετρώνται στους υπαλλήλους της Βουλής και πλέον έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας με πλήρη μισθό και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων για τη Βουλή.

Ο Ν. Βούτσης απέσυρε την πρόταση να μεταφερθούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της Βουλής οι 68 ειδικοί φρουροί που έχουν προσληφθεί επί Κακλαμάνη με πενταετείς συμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Το ζήτημα θα εξεταστεί στην επόμενη αλλαγή Κανονισμού, τον Οκτώβριο. «Θα λένε ότι άλλοι 68 ‘κατακόκκινοι’ του Βούτση μπήκαν στη Βουλή και εγώ δεν μπορώ να κυκλοφορώ στον δρόμο, όχι για το ‘Μακεδονικό’ ή για τα άλλα. Ελάτε να δείτε, κυκλοφορώ πολύ πιο άνετα από πάρα πολλούς εδώ πέρα μέσα, σε όλη την Ελλάδα. Αφήστε τα αυτά. Αλλά με πιάνει κόσμος που εύλογα θέλει και το παιδί του να έχει μία τέτοια τύχη, αφού κάπου αναφέρεται σήμερα ‘αν έχεις Βούτση ή μπάρμπα στην Κορώνη, μπαίνεις στη Βουλή αύριο’», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πουλακίδας Κώστας – ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί