Καταπέλτης ο εισαγγελέας για το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη ζήτησε ο εισαγγελέας να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος για το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα.

Λίγο νωρίτερα, ο Μανώλης Σοροπίδης στην απολογία του υποστήριξε ότι «είμαι ένοχος αισθάνομαι ένοχος για τον τραυματισμό της κοπέλας. Προσπάθησα να τη φοβερίσω».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Μανώλης Σοροπίδης στη σημερινή απολογία υποστήριξε ότι «παρακολουθούσα γύρω στο ενάμιση μήνα. Κάποιος μου πρότεινε να της πάρω τη τσάντα γιατί είχε κάτι που τον ενδιέφερε».
Επέμεινε ωστόσο, ότι γνωστός δικηγόρος ήταν αυτός που τον προσέγγισε στα σκαλιά των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων και του είπε να «βγάλει εκτός υπηρεσίας για 3-4 μήνες» την 32χρονη Δώρα.
«Πήγα στην εισαγγελέα στις σκάλες γνώρισα τον “Κ”. Μου είπε: γεια σου Μανώλη τι κανεις; Με ΄ξξερε από τον Κορυδαλλό. Πάρε 40 ευρώ να κάτσεις στην καφετέρια απέναντι και θα έρθω γιατί έχω δουλειά. Περιμενε με θα έρθω. Ήρθε με έναν άλλο μαζί. Αυτός ειναι ο Χάρης μην τον φοβάσαι γίνεται κακός μόνο όταν δεν κρατάνε τις συμφωνίες.
»Τα λεφτά είναι 30.000 σε ενδιαφέρει; Του λέω εξαρτάται τι ζητάς. Μου είπε υπάρχει μια κυρία που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους πελάτες μου, μας έχει κάνει μεγάλη ζημιά και θελουμε να τη βγάλουμε εκτός υπηρεσίας 3-4 μήνες και να βάλουμε έναν δικό μας. Να τη βγάλω εκτός. Μου είπε κάποια στιγμή θα ερθει ο Χάρης να σε βρει και θα σου δώσει ένα μαχαίρι. Όχι του λέω αυτό το μαχαίρι έχει ισόβια. Έχουμε προσπαθήσει και άλλη φορά και λεφτά της δώσαμε δεν χρηματίζεται. Ήθελε να πάρω τη τσάντα και να την τραυματίσω. Θα υπήρχε δικός τους άνθρωπος στην πετρογεφυρα και να την του την παραδώσω. Το κινητό θα σου πούμε εμείς που θα το πας.
»Σ αυτό το διάστημα μου έδωσε ένα ντοσιέ έβγαλε ένα φύλλο το οποίο είχε πάνω κολλημένα χαρτάκια. Μου τα έδωσε για να γινω καλά γιατί είχα στερητικά. Έφυγε ο Χάρης για καμία ώρα, γύρισε και μας βρήκε πάλι εκεί. Πήγε να κάνει διασταύρωση των στοιχείων μου. Μου λέει έμαθα ότι έχεις και συγκάτοικο.
»Ο δικηγόρος μου είπε να τηρώ το πρόγραμμα και να πηγαίνω οπωσδήποτε στο νεκροταφείο να παρακολουθώ το προγραμμα. Μου έδωσε ο δικηγόρος φάρμακο στην καφετέρια και εγω το έβαλα κατω από την γλώσσα μου. Το απόγευμα θα σου δώσω προκαταβολή και θα σου δώσω φωτογραφία της κοπέλας για να την αναγνωρίσεις. Θέλω να μάθεις εκεί που πηγαίνει τι κανει.
»Μετά πήγα σπίτι την παρακολούθησα για λίγο. Μου έδωσε εντολές να μη βρίσκομαι με κοσμο, σε λεωφορεία, σε ταξί γιατί δεν θα μπορούσα να ελέγξω το φάρμακο. Αυτά μου το έφερνε ο Χάρης στο παράθυρο. Αυτά είναι για δολοφόνους. Τα έπινα συνέχεια μέχρι δυο εβδομάδες πριν να γίνει το κακό. Μου έφερε αυτά τα φουλ πάουερ δάγκωσα τα σίδερα πήγα να σκοτώσω τον Γιώργο και κατάλαβα ότι ξεφεύγω και δεν έρχεται να καταθέσει γιατί έχει τρομοκρατηθεί ο άνθρωπος. Τα πέταξα και έκρυψα δυο στην κουρτίνα.
»Ξέχασα να σας πω ότι εκείνη την ημερα συναντήθηκα το απόγευμα για να πάρω την προκαταβολή. Πριν μου δώσει ακόμη τον φάκελο με ρώτησε ο Χάρης τι έγινε με την κοπέλα την είδες; Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να πίνει κι αυτός. Ακόμα δεν μου έχει δώσει τον φάκελο και με ρωταει για την κοπέλα. Εγω την είδα την κοπέλα την αναγνώρισα και όπως μου είπαν την έκαψα την φωτογραφία. Δεν την παρακολουθούσα μόνο εγω ερχόντουσαν κι αυτοί στην πεζογέφυρα. Ο Χάρης και ένας άλλος. Έλεγχαν αυτοί οι δυο αν έβλεπα εγω την κοπέλα.
»Μια ημερα αφού είχα σταματήσει εγω τα φάρμακα και είχα αρχίσει και έπαιρνα κοκαΐνη. Τον Χάρη τον έχουν δει και οι γείτονες και κακώς που δεν έρχονται να καταθέσουν. Μια ημερα με βρήκε στο δρόμο (ο Χάρης) αν θυμάμαι καλά γιατί μου είχαν πει να πηγαίνω στη Γαλατσίου. Μου είπε η αύριο η μεθαύριο θα γίνει θα σου πούμε εμείς ποτέ θα γίνει ακριβώς. Για να πάρω τα φάρμακα αυτά που νόμιζαν ότι έχω. Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τρελαινοσουν.
»Πήγα στο νεκροταφείο γύρω στις τρεις. Πήγα από την πίσω πλευρά. Έκατσα σε ένα μέρος. Με είδε μια κυρία που καθάριζε τα μνήματα. Μετά έφυγα πήγα στο οστεοφυλάκιο. Εκεί ήταν δυο κυρίες Κάποια στιγμή οι κυρίες φύγανε. Κοιτάζω για την κοπέλα δεν την βλέπω αλλά είδα τα χερούλια της τσάντας. Την ώρα που σηκώθηκα να φύγω η κοπέλα με τράβηξε από πίσω, έχασα την ισορροπία μου και έπεσε πάνω της. Της ειπα θέλω την τσάντα εκείνη δεν την άφηνε. Όπως πήγα να βγάλω το μαχαίρι η κοπέλα μου έπιασε το χέρι. Έβαλα δύναμη και την τραυμάτισα στο πρόσωπο. Η κοπέλα έπεσε πάνω μου, γυρνάει με κοιτάει σηκώνεται και φευγει. Ακούω την κοπέλα να φωνάζει αστυνομία βοήθεια. Εγω είχα την τσάντα μαζί πήδηξα τον φράχτη αλλά όχι εκεί που με περίμεναν αυτοί γιατί κοίταξα στην πεζογέφυρα και δεν υπήρχε κανένας.
»Άνοιξα την τσάντα, πήρα το κινητό και πέντε ευρώ που είχε. Ό,τι αλλά πράγματα είχε η κοπέλα τα άφησα όλα εκεί. Είχα αίματα στο πρόσωπο και στα δάχτυλα. Είδα τη γάζα λερωμένη από αίματα. Η κοπέλα έφυγε από εμένα κύριε πρόεδρε αυτή είναι η αλήθεια. Αφού πέταξα το μαχαίρι την μπλούζα και τις γαζες στον κάδο. Πήρα το λεωφορείο και κατέβηκα κατω στην Αθήνα και πήγα στον Πακιστανό που μου είχαν υποδείξει. Μετά έφυγα, πήγα πήρα λίγο ηρωινη και ήπια και γύρισα στο σπίτι κάποια στιγμή. Το άκουσα μετά ότι βρέθηκε νεκρή. Ήθελαν την κοπέλα να την καθαρίσουν.
»Ήθελα να τη φοβερίσω κυρία πρόεδρε αλλά άθελα μου την τραυμάτισα. Αυτοί ήθελαν να την καθαρίσουν. Πρέπει να ήταν σίγουρα ο Χάρης ο ένας αλλά αυτός αποκλείεται να λέρωσε τα χέρια του. Αφεντικό είναι ο “Κ”. Στο ανθρωποκτονιών έδωσα 20 λεπτά κατάθεση. Ο αξιωματικός μου είπε ξέρουμε ποιος είσαι σε έχουμε παρακολουθήσει ξέρουμε ότι δεν εισαι δολοφόνος ήταν η άτυχη στιγμή. Εγω ήθελα να προστατέψω την κόρη μου. Έχεις και εσύ κορίτσι ανήλικο είναι ότι πρέπει για τελετή».
«Το δικο σου το κορίτσι να το προστατέψεις το δικο μου το σκότωσες», φώναξε εκείνη την ώρα πατέρας Δώρας μέσα στην αίθουσα.
Πληροφορίες: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί