Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή της Minoan Lines Πειραιάς – Χανιά από τον Π. Κουρουμπλή (Βίντεο)

Το παρθενικό του δρομολόγιο πραγματοποίησε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο των Μινωικών Γραμμών “Mykonos Palace” εκτελώντας το δρομολόγιο Χάνια-Πειραιάς. Το πλοίο αναχώρησε στις 12 τα μεσάνυχτα από το λιμάνι της Σούδας και κατέπλευσε στις έξι και μισή το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή των εγκαινίων της γραμμής και της έπαρσης της ελληνικής σημαίας, όπου δήλωσε πως “είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, ένα σύγχρονο πλοίο που μπαίνει σε μια καινούργια γραμμή Πειραιάς-Χανιά και Χανιά Πειραιάς”.

Μιλώντας για τις δράσεις του υπουργείου, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως μέχρι πρότινος τα χρήματα που δαπανούσε το κράτος “για τις περίφημες, δε θα τις πω “άγονες γραμμές”, αλλά αρτηρίες ζωής και επικοινωνίας, εξυπηρετούσαν κυρίως τις επιχειρήσεις και τους εφοπλιστές παρά τα νησιά και την ίδια την κοινωνία. ‘Άλλαξε αυτή η πολιτική και ξεκινήσαμε μια εργώδη προσπάθεια”. Μάλιστα, σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, πέρα από τις νέες γραμμές που δημιουργούνται, θα είναι σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή και η προσπάθεια καθιέρωσης δικτύου των υδροπλάνων, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, από πλευράς της εταιρείας μίλησε ο Αντώνης Μανιαδάκης διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών. “Δεν επενδύουμε σε ακόμα μία γραμμή της ακτοπλοΐας, επενδύουμε όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή των Χανίων με το υπερσύγχρονο cruise ferry “Mykonos Palace”, το νεότερο πλοίο που δραστηριοποιείται σε όλο το νησί της Κρήτης. Στόχος της εταιρείας ήταν πάντα και παραμένει ο ίδιος, να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μετατρέποντας το ταξίδι με πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία”.

Το μήκος του πλοίου ανέρχεται στα 214 μέτρα, το πλάτος στα 26 και το βύθισμα στα 6,7 μέτρα. Ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία της Fincantieri στην πόλη Sestri Ponente της Ιταλίας το 2002. Διαθέτει 732 κλίνες που διανέμονται σε 192 καμπίνες. Συνολικά 1.912 επιβάτες και 821 Ι.Χ. οχήματα είναι η χωρητικότητα του πλοίου ενώ αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Το “Mykonos Palace” θα αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά στις 16.00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24.00.

capital.gr, βίντεο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμη: Το παρθενικό ταξίδι του Mykonos Palace της Minoan από Χανιά για Πειραιά (Βίντεο & φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί