Μεγάλη νίκη για την εθνική γυναικών στο Πόλο

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 7-6 της Ιταλίας και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Α΄ ομίλου, που θα της ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την τελική τετράδα, αφού θα της φέρει βατό αντίπαλο τον προημιτελικό.

Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με δύο νίκες, μαζί με την Ολλανδία, και στη συνέχεια έχει δύο εύκολα ματς με Κροατία (Τρίτη 17/7) και Ισραήλ (19/7), πριν το μεγάλο ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου (21/7) με τις «οράνιε».

Η Ιταλία άνοιξε το σκορ με την Αβένιο, αλλά γρήγορα η ελληνική ομάδα πήρε τον έλεγχο, με «όπλο» την εξαιρετική της άμυνα, αλλά και καλές επιλογές στην επίθεση. Η Τσουκαλά στον παραπάνω (στη μοναδική αποβολή που κέρδισαν οι διεθνείς στο πρώτο ημίχρονο!) έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα (2-1) στην εθνική, ενώ μετά την απάντηση της Μπιανκόνι, η Ελευθεριάδου σκόραρε δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου για το 3-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να κάνει 2-3 μεγάλες αποκρούσεις, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξέφυγε 4-2 με την Ελευθερία Πλευρίτου και 5-3 με εξαιρετικό γκολ της Ασημάκη από τα 2μ., αλλά οι Ιταλίδες βρήκαν λύσεις στην παίκτρια παραπάνω και σε μία κόντρα 6 εναντίον 5 με την Μπιανκόνι και έμειναν «ζωντανές». Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 5-4, με τις αποβολές να είναι 5-1 (!) και τις Βασιλική Διαμαντοπούλου και Ελευθερία Πλευρίτου να έχουν ήδη από δύο ποινές.

Στη συνέχεια το σκηνικό του αγώνα άλλαξε, καθώς η «σετερόζα» βελτιώθηκε πολύ στην άμυνα και εγκλώβισε τις διεθνείς μας, που δεν είχαν σωστές επιλογές, ούτε καν στη μία αποβολή που κέρδισαν.

Με δύο γκολ της Κεϊρόλο η Ιταλία πήρε προβάδισμα 6-5 και θα μπορούσε να ξεφύγει ακόμη περισσότερο, όμως το κοντινό σουτ Εμολο σε παίκτρια παραπάνω σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου έκανε μία μεγάλη επέμβαση σε γυριστό της Αϊέλο από τα 2μ.

Έτσι, η Βασιλική Διαμαντοπούλου με σουτ από την περιφέρεια στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου έφερε το ματς ξανά σε ισορροπία (6-6). Στην τελευταία περίοδο τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες και το ματς κρίθηκε στην παίκτρια παραπάνω.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να μη δεχθεί γκολ στις τρεις περιπτώσεις που βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, ενώ αντίθετα όταν κέρδισε αποβολή σκόραρε με την Αβραμίδου, 3΄26΄΄ πριν τη λήξη, για το 7-6.

Αυτό το γκολ έμελλε να κρίνει το ματς, αφού οι τελευταίες ιταλικές προσπάθειες δεν ήταν οι ενδεδειγμένες και η Χρυσή Διαμαντοπούλου εξουδέτερωσε τα σουτ της Παλμιέρι (σε παραπάνω), της Μπιανκόνι και της Κεϊρόλο, βάζοντας την προσωπική της «σφραγίδα» στη σπουδαία «γαλανόλευκη» νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ιταλία): 2-3, 2-2, 2-1, 0-1
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αβένιο (π.π.), 1-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 1-2 Τσουκαλά (π.π.), 2-2 Μπιανκόνι (π.π.), 2-3 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 2-4 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-4 Μπιανκόνι (κόντρα), 3-5 Ασημάκη (φουνταριστός), 4-5 Εμολο (π.π.), 5-5 Κεϊρόλο (περιφέρεια), 6-5 Κεϊρόλο (π.π.), 6-6 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια), 6-7 Αβραμίδου (π.π.).

Η εθνική είχε 2/4 με παίκτρια παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.
Η Ιταλία είχε 4/10 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Μπιανκόνι, 53΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα

Διαιτητές: Μπουτς (Ισπανία), Ναούμοφ (Ρωσία)
Οι συνθέσεις:
ΙΤΑΛΙΑ (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι, Αβένιο 1, Κεϊρόλο 2, Αϊέλο, Πικότσι, Μπιανκόνι 2, Εμολο 1, Παλμιέρι, Γκρανιολάτι, Ντάριο, Λάβι
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

** Στα άλλα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, η Ολλανδία συνέτριψε το Ισραήλ με 20-2 και η Γαλλία επιβλήθηκε εύκολα της Κροατίας 17-6. Στον Β΄ όμιλο, Ουγγαρία και Ρωσία έκαναν περίπατο απέναντι σε Τουρκία (32-5) και Σερβία (27-2) αντίστοιχα.

AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί