Κοιμωμένη αριστερά, κρατά τα μπόσικα στον Αρναουτάκη…

Μια περίεργη σιωπή κάνει τα πάντα μονότονα στην περιφέρεια Κρήτης. Σα να μην υπάρχει κανείς άλλος πέραν του περιφερειάρχη και της ομάδας του. Σα να μην υπάρχει αντιπολίτευση. Και εν προκειμένω, αντιπολίτευση της αριστεράς (δε συζητάμε καν για την επίσης ανύπαρκτη παράταξη της ΝΔ). Κι όμως υπάρχουν δυο παρατάξεις, αυτές που στηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Υπάρχει και σύμβουλος του κόμματος Λαφαζάνη.

Οι ομοφωνίες που πάνε κι έρχονται, αλλά κυρίως η έλλειψη και της παραμικρής κριτικής φωνής είναι αυτή που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Σχεδόν καθημερινά υπάρχουν τόσα θέματα που έρχονται στο φως, κυρίως από το Candiadoc, αλλά είναι σα να μην απασχολούν κανένα. Ή να βολεύει να μιλά κανείς… Ακόμα και στις περιπτώσεις που ο πασόκος περιφερειάρχης Κρήτης εμφανίζει σαν δικές του πολιτικές άλλων ή κάνει τον “καπετάνιο επαναστάτη” όταν ευθύνεται αλλά θέλει να βγάλει την ουρά του απέξω.

Απευθείας αναθέσεις, διαγωνισμοί παράνομοι ή φωτογραφικοί, ρουσφέτια. Πολιτικές και αποφάσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματικές δράσεις στενών συνεργατών του περιφερειάρχη. Χρηματοδοτήσεις των δραστηριοτήτων της οικογένειας Μητσοτάκη, χωρίς καμιά απόφαση συλλογικού οργάνου. Κρυφοσύμβουλοι υπόδικοι, που άλλοτε δρούσαν στο σκοτάδι γύρω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ή τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Πόσα και πόσα δεν έχει φέρει, για παράδειγμα, το Candiadoc στη δημοσιότητα, αλλά μια ανακοίνωση, μια παρέμβαση, μια δήλωση, από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε έγινε!

Σα να παίζει μπάλα μόνος του ο περιφερειάρχης. Με μια αριστερά ανύπαρκτη, που κρατά τα “μπόσικα” στις αυθαιρεσίες ή τις παρανομίες του…

Κι όσες φορές υπήρξαν αντιδράσεις για όσα γίνονται στην καταπράσινη περιφέρεια Κρήτης, αυτές ήταν από το εσωτερικό της, από συμβούλους που αντιδρούν ή αποχωρούν.

Κι επειδή ξέρω ότι αυτή η συνένοχη σιωπή δεν είναι η πολιτική τουλάχιστον του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος βολικός λόγος για την παράταξη του κόμματος της αριστεράς που δεν έχει καμιά φωνή, μέσα κι έξω από την περιφέρεια…

Μήπως κανένας λόγος που σχετίζεται με εξυπηρετήσεις και άλλα ανάλογα;

Candiot

 

ΥΓ:

Ας δούμε μερικά μόνο θέματα του τελευταία διαστήματος, για να μη λένε κάποιοι ότι δεν είδαν και δεν ξέρουν…

Ο Σταύρος είναι… πονηρός!- Πώς παρουσίασε ως “επιτυχία του” πρόγραμμα που υπάρχει σε όλη τη χώρα! (έγγραφα)

Ένα σκάνδαλο με την υπογραφή του περιφερειάρχη Κρήτης: Πώς έγινε “κουρέλι” διεθνής διαγωνισμός!- Οι “φωτογραφίες” και οι αλλαγές όρων, μετά την ανάθεση! (έγγραφα)

Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό – σκάνδαλο της περιφέρειας, με τις υπογραφές Αρναουτάκη και υπηρεσιακών- Η εργολαβία με διακήρυξη “φωτογραφία”! (έγγραφα)

Πώς μεθοδεύει η περιφέρεια την αγορά ακινήτου έναντι 8,5 εκ. ευρώ, μέσω διαγωνισμού με… φωτογραφίες! (έγγραφο)

Χερσόνησος: Οι παράνομες απευθείας αναθέσεις πήγαιναν στον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης! (έγγραφα)

Ιδού πώς ο… αυτοκράτωρ της Κρήτης “εκδικείται” όσους δεν του καθαρίζουν τα σακάκια! (έγγραφα)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί