Η Μόσχα απειλεί την Αθήνα με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών

Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα θα έχει «συμμετρικές συνέπειες», τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Σε θέματα όπως είναι οι απελάσεις διπλωματών υπάρχει η πάγια τακτική της συμμετρικής συνέπειας», εξήγησε η Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τις απελάσεις αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στην Ελλάδα για δύο ακόμα στελέχη της ρωσικής διπλωματίας, η Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα προσφέρει «τίποτα θετικό» στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν τη δική τους αξία, καθώς μιλάμε το όφελος δυο λαών και όχι για εικονικές σχέσεις».

Η Ελλάδα κατηγορεί τους δύο διπλωμάτες ότι προσπαθούσαν να παρέμβουν με διάφορους τρόπους σε εσωτερικές υποθέσεις, επιχειρώντας να αλιεύσουν και να διακινήσουν πληροφορίες, ακόμα και με χρηματισμό κρατικών λειτουργών.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είπε ότι η κυβέρνηση έχει στοιχεία για συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ.

«Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. Από εκεί και πέρα όλοι και όλα τα κράτη και οι αρχές οφείλουν να σέβονται και το διεθνές δίκαιο, αλλά και εμάς: την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος», είχε επισημάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος όταν έγιναν γνωστές οι πρόσφατες εξελίξεις.

lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί