Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Να δοθεί τώρα το επίδομα ευθύνης στους προϊστάμενους των νοσηλευτικών τμημάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας ζητά να δοθεί άμεσα το επίδομα ευθύνης στους προϊστάμενους των νοσηλευτικών τμημάτων.

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγεί μειωμένο το επίδομα ευθύνης στους προϊστάμενους των νοσηλευτικών τμημάτων σε σχέση με τους προϊστάμενους των άλλων δημόσιων υπηρεσιών είχε καταγγελθεί εξαρχής από το σωματείο μας. Η μείωση του επιδόματος ευθύνης έγινε με το άρθρο 16, παράγραφος 1, εδάφιο γ΄, του νόμου 4354/2015 για τα προαπαιτούμενα που είχαν θέσει οι θεσμοί το 2015. Η απόφαση του ΣΤΕ να κρίνει αντισυνταγματική την καταβολή μικρότερου επιδόματος στους νοσηλευτές επιβεβαιώνει και με αυτό τον τρόπο την αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα.

 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, της καπιταλιστικής κρίσης, τα χρόνια των μνημονίων, των περικοπών του εισοδήματος μας, που φτάνει και το 50 %, το σωματείο μας μαζί και με αλλά σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έδωσαν σκληρούς αγώνες με δεκάδες απεργίες, συλλαλητήρια, και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να βάλουν φραγμό στην λαίλαπα των μνημονίων και την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε που εφαρμόζεται έως και σήμερα.

Δεν απεμπολούμε κανένα όπλο για τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Έχουν περάσει σχεδόν  2 μήνες από την απόφασή του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη καταβολή του μικρότερου επιδόματος στους προϊστάμενους. Η διοίκηση του σωματείου θα κινήσει την διαδικασία ομαδικής αγωγής με όρους και προϋποθέσεις έτσι ώστε  οι συνάδελφοι να έχουν το δυνατό λιγότερό κόστος για την αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να συμπεριφέρεται ισότιμα στους εργαζομένους. Τονίζουμε όμως το εξής: χωρίς οργάνωση από τα κάτω, χωρίς μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς εργαζόμενους σε διεκδικητική – αγωνιστική κατεύθυνση, χωρίς ισχυρό σωματείο, δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική, ουσιαστική διεκδίκηση με ελπίδες να επανακτήσουμε μισθούς και δικαιώματα που μας έχουν στερήσει από το 2009 έως και σήμερα όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν.

Συνάδελφοι, χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα γιατί έχουμε δει πολλές φορές τα αιτήματα των εργαζομένων να μπαίνουν στις καλένδες για χρόνια και όταν βγει κάποια απόφαση έστω και αν είναι θετική… δεν υλοποιείται, ακριβώς γιατί το ζήτημα είναι πολιτικό. Καλούμε την κυβέρνηση  να υλοποιήσει εδώ και τώρα την απόφαση του Σ.Τ.Ε και να δώσει τώρα στους εργαζόμενους τα συγκεκριμένα επιδόματα. Χωρίς κανένα πρόσχημα. Απαιτούμε:

• Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.

• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω από 751 ευρώ.

• Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

• Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο στο δημόσιο (Ν.4354/15).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί