Ένα καζάνι όπου βράζουν άνθρωποι και πολύτιμα αρχεία, η Βικελαία!

Ένα καζάνι που βράζει είναι το νέο κτίριο της Βικελαίας, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε κλιματισμός. Προφανώς και στα πολύτιμα αρχεία επικρατούν οι ίδιες συνθήκες που περιγράφει πολίτης, με επιστολή του στο Candiadoc…

Διαβάστε:

Μόνο ντροπή και αγανάκτηση μπορεί κανείς να νιώσει όταν επισκεφτεί τη Βικελαία βιβλιοθήκη. Ντροπή για τις υψηλές θερμοκρασίας που υπάρχουν μέσα στο κτήριο.

Πηγαίνοντας στο δανειστικό τμήμα να δανειστώ βιβλία -έξω είχε πολλή ζέστη και περίμενα πως και πως να μπω μέσα να δροσιστώ- κουτούλησα πάνω σε ένα ανεμιστήρα. Η ζέστη αφόρητη, οι υπάλληλοι έδειχναν κουρασμένοι, σκυθρωποί και εκνευρισμένοι (δικαιολογημένα, κάτω από τις συνθήκες με τις οποίες εργάζονται).

Ανέβηκα στον πρώτο όροφο που είναι το αναγνωστήριο, εκεί τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Στους πάνω ορόφους δε μπορώ να σας περιγράψω. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, το έξυπνο κτίριο της έξυπνης πόλης, είναι σαν καζάνι που βράζει. Παράθυρα πολλά αλλά δεν ανοίγει κανένα. Απόρησα και ρώτησα τους υπαλλήλους πως μπορούν να κάθονται τόσες ώρες την ημέρα σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες (32 βαθμούς κελσίου έλεγε το θερμόμετρο) και βέβαια κατάλαβα γιατί ήταν κουρασμένοι, σκυθρωποί και εκνευρισμένοι.

Ο Δήμαρχος το γνωρίζει; Έχει πάει να δει από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο.

ΥΓ.: Αυτά για τους ανθρώπους, για τα βιβλία δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι οι συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί