Ακροδεξιά επίθεση σε συνδικαλίστρια γιατί υποστήριξε τη φιλία Ελλάδας-πΓΔΜ

Για την επίθεση που δέχεται μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την υπογραφή του κειμένου με τίτλο «μιλάμε την ίδια γλώσσα», το οποίο τάσσεται ενάντια στην εμφιλοχώρηση μισαλλόδοξων και εθνικιστικών πρακτικών στο μακεδονικό ζήτημα, μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αφεντούλα Παπαλεξίου.

Η κ. Παπαλεξίου μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου δέχθηκε πολλές οχλήσεις, λόγω μιας ανάρτησης τοπικού blog της Θεσσαλονίκης που αναπαράχθηκε σε πολλά άλλα αντιστοίχου περιεχομένου.

«Είναι απαράδεκτο να συνδέεται το όνομα μου με αντιπατριωτική δράση ή όλα αυτά που ακούγονται. Θεωρώ αδιανόητο ότι στην εποχή μας μπορούν να στοχοποιούνται απόψεις και να συνδέονται με τέτοιο πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας απλές, ειρηνικές παροτρύνσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά, και εκτίμησε ότι «για κάποιες μέρες φάνηκε να ξεφεύγει το πράγμα. Ελπίζω ότι θα επικρατήσει ηρεμία, η δική μας δουλειά ήταν ανέκαθεν να συνθέτουμε στον Σύλλογο και να βγαίνουν αποτελέσματα».

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που έχει δεχθεί λόγω της στήριξης του κειμένου αυτού, η κ. Παπαλεξίου διερωτήθηκε ότι «σε μια εποχή που η κοινωνία δακρύζει για το bullying, που έχει θύματα μέσα στα παιδιά, είναι δυνατόν κάθε δημόσια έκφραση να ενέχει χαρακτηριστικά bullying, και όλοι να το αφήνουμε να περνάει έτσι;».
Παράλληλα η κ. Παπαλεξίου διεμήνυσε ότι «όσοι με τέτοιο τρόπο μεταχειρίζονται το όνομα μου και το όνομα της οικογένειας μου προφανώς θα προσφύγω με κάθε τρόπο. Είμαστε στη διαδικασία να δούμε δικαστική προσφυγή. Δεν μπορώ να αφήσω να θίγεται η υπόληψη μου».

«Υπάρχει ένα κύμα συμπαράστασης, το ζήτημα είναι ότι εάν ένας πρόεδρος Συλλόγου συνυπογράφει ένα κείμενο μπορεί να δέχεται τέτοιο πόλεμο, τόσα δημοσιεύματα και τόση λάσπη αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ελευθερίας έκφρασης» ανέφερε στη συνέχεια, εκτιμώντας παράλληλα ότι στοχοποιήθηκε λόγω της συνδικαλιστικής της ιδιότητας.

Όπως διευκρίνισε η κ. Παπαλεξίου, το εν λόγω κείμενο δεν το υπέγραψε με την ιδιότητα της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τον δεσμεύσει. «Φαντάζομαι όλοι οι ιεράρχες, ή όλοι όσοι παίρνουν θέση στο ζήτημα δεν εκφράζουν το σώμα του οποίου προΐστανται, εκφράζουν την προσωπική τους άποψη, έχουν απόλυτο δικαίωμα» ανέφερε στη συνέχεια.

«Σαν ελληνίδα, δημοκράτισσα, μακεδόνισσα έχω άποψη, είναι απόλυτο δικαίωμα να την εκφράζω. Η άποψη αυτή εδράζει στο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία δικαιολογία να μαλώνουμε κάτω από την ελληνική σημαία, έλληνες μεταξύ μας, για τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα. Ούτε οι λαοί πρέπει να μαλώσουν μεταξύ τους, παρά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε, και να προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε η κ. Παπαλεξίου.

 Στο Κόκκινο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί