Καταδικασμένος για το φόνο της γυναίκας του ο άνδρας που πυροβόλησε τον 16χρονο πρόσφυγα στη Μόρια

Ένας 78χρονος καταδικασμένος στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για το φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε, είναι ο δράστης της σημερινής επίθεσης σε 16χρονο Σύρο αιτούντα άσυλο τον οποίο και πυροβόλησε στο κεφάλι και στα πόδια με το κυνηγετικό του όπλο.

Ο 78χρονος διαμένει σε σπίτι μέσα σε κτήμα πολύ κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και οι πληροφορίες τον φέρνουν να έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν το όπλο του για να απομακρύνει από την ιδιοκτησία του πρόσφυγες και μετανάστες.

Σήμερα, όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβόλησε το 16χρονο Σύρο μπροστά στα μάτια των γονιών του και του ανήλικου αδελφού του. Η οικογένεια είχε φύγει από τον καταυλισμό κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς αιτούντες άσυλο προκειμένου να προστατευθεί. Περίμεναν δηλαδή να ηρεμήσουν τα πράγματα για να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Ο 78χρονος έχει συλληφθεί και ανακρίνεται στην Αστυνομία ενώ από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε πως θα τον κλέψουν.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και σύμφωνα με ιατρικές πηγές έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ας σημειωθεί ότι ο 16χρονος με την οικογένεια του έφθασε στη Λέσβο από τις απέναντι ακτές μόλις προχθές Κυριακή 8 Ιουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί