Δραματική προειδοποίηση Γερμανικού ινστιτούτου: Περιοχές της Κρήτης θα μοιάζουν με έρημο στα τέλη του 21ου αιώνα!

Δραματική προειδοποίηση για την κλιματική αλλαγή, με επίκεντρο την Κρήτη και άλλες περιοχές της Μεσογείου, απευθύνει το γερμανικό ινστιτούτο για την κλιματική αλλαγή “Reklies”. Σύμφωνα με τις μελέτες των ερευνητών του, στα τέλη του 21ου αιώνα, η Κρήτη, η νότια Ισπανία, η Σικελία, η Κύπρος, και άλλες μεσογειακές περιοχές, θα έχουν χάσει σημαντικό μέρος της δασώδους βλάστησης και πολλές περιοχές τους θα μοιάζουν με την έρημο! Η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας, που είναι αισθητή, με την ταυτόχρονη έλλειψη των υδατικών πηγών, μοιάζουν να διαμορφώνουν έναν εφιάλτη, που θα είναι πιο έντονες σε περιοχές όπως η Κρήτη.

Αντί της σημερινής βλάστησης, πολλές περιοχές της Κρήτης, της Κύπρου, της Σικελίας ή της νότιας Ισπανίας θα έχουν θάμνους νάνους, που συναντούνται σε έρημους.

Ταυτόχρονα περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης θα αποκτήσουν περίπου το κλίμα που έχει τώρα η Μεσόγειος.

Στο τέλος του 21ου αιώνα, η θερμοκρασία στη Γερμανία θα είναι κατά 4 βαθμούς υψηλότερη σε σχέση με τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το Βερολίνο θα είναι τόσο ζεστό όσο το Μοντιλιμάρ στη νότια Γαλλία. Έτσι οι Γερμανοί δε θα χρειάζεται να πηγαίνουν στο νότο για διακοπές- που ούτως ή άλλως θα έχει αντίστοιχη αύξηση θερμοκρασιών- αλλά θα μένουν σε περιοχές με λίμνες και ποτάμια, όπου οι θερμοκρασίες θα είναι στα ύψη και θα έχουν πολλαπλασιαστεί οι ημέρες που θα “καίνε” με πάνω από 30 βαθμούς κελσίου.

Οι υπολογισμοί αυτοί γίνονται με βάση τα σημερινά δεδομένα κι όσο η κλιματική αλλαγή γίνεται πιο δραματική.

Candiadoc με πληροφορίες από Tagesspiegel και “Reklies”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί