Ενίσχυση των νοσοκομείων της Κρήτης από τα πλεονάσματα 6 εκατ. € του υπουργείου Υγείας (πίνακες)

Πλεονάσματα της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ υπήρξαν το πρώτο εξάμηνο του 2018. Τα χρήματα αυτά οδηγούνται τώρα σε ενίσχυση των νοσοκομείων και της Κρήτης, με την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, «με το πέρας του πρώτου εξαμήνου του 2018, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε για άλλη μια φορά την αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των διαθεσίμων πόρων που προκύπτουν από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, για επείγουσες ανάγκες Υγειονομικών Μονάδων ανά την επικράτεια».

«Η χρηματοδότηση αυτή που ξεπερνάει τα 6.000.000 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, έγινε σε αυτή φάση με βάση μια προτεραιοποίηση αναγκών σε Μονάδες της 1ης, 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, ενώ αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο την παγίωση της πολιτικής των πλεονασμάτων (και όχι των ελλειμάτων που εμφάνιζαν σταθερά οι προηγούμενες κυβερνήσεις) στον χώρο της Υγείας, που διατίθενται για ανάπτυξη υποδομών και ανανέωση εξοπλισμού και όχι για περιστασιακά “μπαλώματα” ή έκτακτες “καταστροφές”. Ταυτόχρονα, υποδηλώνει την εκφρασμένη πολιτική μας βούληση και προτεραιότητα να ανατάξουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας και να το καταστήσουμε ποιοτικό και ανταγωνιστικό προς όφελος των πολιτών. Και έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια…» αναφέρει η ανακοίνωση

Παρατίθενται οι σχετικοί αναλυτικοί πίνακες:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη διάθεση περαιτέρω πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλες χρηματοδοτικές πηγές που αξιοποιούμε το ίδιο αποτελεσματικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί