Εκτός αποστολής της Εθνικής Κροατίας ο Βουκόγιεβιτς για τα φιλο-ουκρανικά συνθήματα (Βίντεο)

Με απομάκρυνσή του από το τεχνικό τιμ της εθνικής Κροατίας και αφαίρεση της διαπίστευσής του από την κροατική Ομοσπονδία «πλήρωσε» ο Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίζεται μαζί με τον διεθνή αμυντικό Ντομαγκόι Βίντα, να αφιερώνουν στην Ουκρανία την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με 4-3 στα πέναλτι επί της Ρωσίας.

Ο Βίντα ακούγεται να λέει «Δόξα στην Ουκρανία», ενώ ο βοηθός προπονητή της «Χρβάτσκα», Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς, προσθέτει: «Αυτή η νίκη είναι για την Ντιναμό Κιέβου και για την Ουκρανία».

Να σημειωθεί, ότι το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία» χρησιμοποιείται ευρέως από τις φασιστικά ένοπλα τάγματα που δρουν στην ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος.

Ο 29χρονος Βίντα έχει αγωνιστεί στην Ντιναμό Κιέβου, με τον ποδοσφαιριστή να έχει δηλώσει πως ήταν «έκφραση ευγνωμοσύνης στους φίλους μας στην Ουκρανία για την υποστήριξή τους».

Κι αν παρά το γεγονός πως βάσει κανονισμών, η FIFA έχει τη δυνατότητα να αποβάλει παίκτες με την κατηγορία της «πρόκλησης του κοινού», αμφότεροι γλίτωσαν… τα χειρότερα. Η μοναδική τιμωρία που τους επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας ήταν μία απλή προειδοποίηση. Αντίθετα, πιο αποφασιστική εμφανίστηκε η Ομοσπονδία της Κροατίας, με την αυστηρότητά της επικεντρώνεται στον βοηθό του Ζλάτκο Ντάλιτς.

https://www.youtube.com/watch?v=m07PCSgoCE8

«Η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να αναστείλει τις υπηρεσίες του Βουκόγεβιτς στην εθνική Κροατίας, στην οποία ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του παρατηρητή, ενώ του αφαιρέθηκε και η διαπίστευσή του στο Παγκόσιο Κύπελλο», αναφέρει αρχικά η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Κροατίας και συνεχίζει: «Η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητά συγγνώμη με αυτόν τον τρόπο στον ρωσικό λαό για τη συμπεριφορά ενός μέλους του τιμ της εθνικής ομάδας. Οι Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς και Ντομαγκόι Βίντα απολογούνται επίσης για δηλώσεις, που σύμφωνα με την πρόθεσή τους, δεν εμπεριείχαν πολιτικό υπαινιγμό, αλλά άφησαν χώρο για τέτοια ερμηνεία».

Ο Βίντα είχε σπεύσει να δώσει εξηγήσεις μετά από την αναταραχή που δημιουργήθηκε λέγοντας: «Λυπάμαι που κάποιοι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης ερμήνευσαν την επικοινωνία μας με τέτοιο τρόπο, σίγουρα δεν υπήρχε κανένα πολιτικό μήνυμα, αλλά απλά εκφράσαμε ένα “ ευχαριστώ” για τη στήριξη της Ουκρανίας, όπου με τον Βουκόγιεβιτς περάσαμε πολλά χρόνια. Πρόθεσή μου δεν ήταν να προσβάλω κανέναν. Σε ό,τι αφορά την καριέρα μου, είχα συναδέλφους από πολλές χώρες και τους σέβομαι όλους, και όπως έχω πολλούς φίλους στην Ουκρανία, έχω αρκετούς και στη Ρωσία, και είμαι υπερήφανος για όλους αυτούς. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτό το μήνυμα δεν θα γίνει κατανοητό ως οτιδήποτε άλλο, αλλά ως έκφραση ευγνωμοσύνης στους φίλους μας στην Ουκρανία για την υποστήριξή τους, όχι στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο το Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε ο Βίντα.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως ο Βουκόγιεβιτς δεν θα παρακολουθήσει δια ζώσης τον ημιτελικό Κροατία-Αγγλία την Τετάρτη (11/7) στη Μόσχα, στην πρώτη εμφάνιση της «Χρβάτσκα», μετά το 1998, στην τετράδα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί