Ιδού η διγλωσσία και η πατριδοκαπηλία της ΝΔ στο Μακεδονικό- Πώς εκθέτει τον Κυριάκο η ίδια η Σπυράκη (βίντεο)

Μια ακόμα περίπτωση διγλωσσίας και υποκρισίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μακεδονικό φέρνει στο φως η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του efsyn.gr (Δημήτρης Ψαρράς), στις 24 Φεβρουαρίου του 2015 η τότε ευρωβουλεύτρια και ήδη εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε δημόσια δηλώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την εθνική γραμμή που είχε χαραχτεί από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 για έναν συμβιβασμό με την ΠΓΔΜ με αποδοχή σύνθετης ονομασίας.

Οι δηλώσεις είχαν γίνει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το ακριβές απόσπασμα της ομιλίας της Μ. Σπυράκη έχει ως εξής:

«Θέλω όμως να θυμίσω εδώ, ότι η Ελλάδα από το 2008 και μέχρι σήμερα, και με τη νέα Κυβέρνηση, κρατά μια σταθερή στάση κάνοντας το μισό του δρόμου του συμβιβασμού. Έχει ήδη προτείνει μια σύνθετη ονομασία, μια ονομασία έναντι όλων, erga omnes, προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και περιμένει απάντηση που ποτέ δεν ήλθε».

Αυτά τα έλεγε η κυρία Σπυράκη ενόσω πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσποιείται σήμερα ότι ο ίδιος ουδέποτε αποδέχτηκε σύνθετη ονομασία!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ε, όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με θέμα την οικονομία την Πέμπτη 5/7, κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17 Ιανουαρίου 1993, στο “Ε” της Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: “Ε όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία”. Σημείωσε ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης υπερασπιζόταν μια εθνική θέση, η οποία ήταν και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Η Ν.Δ. διεκδικεί όσκαρ υποκρισίας, διγλωσσίας και πατριδοκάπηλης δημαγωγίας»

«Οι ίδιοι έλεγαν άλλα πριν και άλλα τώρα. Και συνεχίζουν να λένε άλλα μέσα και άλλα έξω από την Ελλάδα» αναφέρει, σχολιάζοντας την πολιτική της ΝΔ στο Μακεδονικό μέσω twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης:

Dim. Papadimoulis

@papadimoulis

Η πολιτική της ΝΔ στο Μακεδονικό, διεκδικεί όσκαρ υποκρισίας, διγλωσσίας κ πατριδοκάπηλης δημαγωγίας. Οι ίδιοι έλεγαν άλλα πριν κ άλλα τώρα. Και συνεχίζουν να λένε άλλα μέσα κ άλλα έξω από την Ελλάδα. Δυστυχώς για αυτούς όμως, το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια! https://left.gr/news/i-maria-spyraki-dikaionei-tin-politiki-tsipra-sto-makedoniko-vinteo 

Η Μαρία Σπυράκη δικαιώνει την πολιτική Τσίπρα στο Μακεδονικό! (βίντεο)

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2015 η τότε ευρωβουλεύτρια και ήδη εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε δημόσια δηλώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την εθνική γραμμή που είχε χαραχτεί από την…

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί