Σφοδρά πυρά SPD κατά Ζεεχόφερ: «Συμπεριφέρεται σαν πολιτικός τζογαδόρος»

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ο ομοσπονδιακός υπουργός Χορστ Ζέεχοφερ εξαιτίας της σκληρής στάσης του στη διαμάχη με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για τη μεταναστευτική πολιτική.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, μπορεί Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) να κατέληξαν σε συμβιβασμό, όμως τώρα είναι η σειρά του SPD, του άλλου κόμματος της κυβέρνησης συνασπισμού να εκφράσει τις επιφυλάξεις του.
Οι Σοσιαλδημοκράτες επιτίθενται κυρίως στον Ζέεχοφερ.

«Δεν πιστεύω ότι ο Χορστ Ζέεχοφερ θα παραμείνει στη θέση του για καιρό. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι υπουργός οφείλεται μόνο στην αδυναμία της Άγγελα Μέρκελ», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Μπούντεσταγκ Τόμας Όπερμαν στις εφημερίδες του ομίλου Redaktions Netzwerk Deutschland.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Ρηνανίας- Παλατινάτο και επικεφαλής του SPD στην περιοχή Ρόγκερ Λέβεντς επεσήμανε ότι «ο Χορστ Ζέεχοφερ συμπεριφέρεται σαν ένας πολιτικός τζογαδόρος που ενδιαφέρεται κυρίως για το βαυαρικό του εγώ».
Πιο ισχυρή και γλαφυρή ήταν η αντίδραση ενός άλλου στελέχους του SPD το οποίο δήλωσε στην εφημερίδα Welt, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του: «Εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να δώσουμε μια μπουνιά στη μούρη του Ζέεχοφερ».

Εξάλλου το SPD αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις και το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών για τον περιορισμό της μετανάστευσης στη Γερμανία και έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τα κέντρα τράνζιτ στα σύνορα της χώρας για τους αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, αν αυτά είναι κλειστά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Welt, FAZ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί