Γεννηματά: Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή

«Η κυβέρνηση έφυγε ήδη, είναι σε αποδρομή από τώρα» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά  ξεκινώντας την ομιλία της στη Βουλή για την οικονομία και τη συμφωνία του Eurogroup.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «Τσίπρας και Μητσοτάκης έκαναν την επιλογή τους. Επέλεξαν την πόλωση και τον διχασμό», ενώ αναφερόμενη στον πρωθυπουργό είπε ότι «για ακόμη μια φορά ήρθε εδώ και αυτοθαυμάστηκε».

Υψηλούς τόνους κράτησε και απέναντι στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι της πήρε τρεις μέρες να αποφασίσει τι θα κάνει με τις συντάξεις, αντί να έρθει και να πει ότι στηρίζει την πρόταση νόμου της ΔΗΣΥ.

Η κ. Γεννηματά είπε επίσης, ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πανηγυρίζουν την τυπική λήξη του απολύτως αχρείαστου τρίτου μνημονίου που ήταν το χειρότερο. Στα 200 δισ. ευρώ έφτασε το κόστος για τη χώρα η σημερινή επέτειος της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά είναι αργά για δάκρυα. Την ώρα που άνοιγαν οι κάνουλες της ΕΚΤ με το QE η κυβέρνηση δεν έβλεπε απλώς τα τραίνα να περνούν, αλλά την τρόικα να έρχεται κάθε μήνα. Και τώρα προσπαθούν να τρέξουν για την ανάπτυξη αλλά έβαλαν μια βαριά μπάλα στο πόδι της χώρας με τα θηριώδη πλεονάσματα. Χάσαμε και το γαλλικό κλειδί. Πώς να τρέξει η ανάπτυξη και η χώρα; Δεν περιμένω απαντήσεις, έχει όμως τελειώσει η εποχή που μπορούσαν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό”.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ. Και δεν είναι μόνος του, έχει λίγη βοήθεια από τους φίλους του, τις συμμαχίες του στα Δεξιά. Γιατί μόνο ονόματα και διευθύνσεις δεν μας έδωσε σήμερα. Ξέρει ο Πρωθυπουργός από συνεργασίες με την ακροδεξιά”.

Αναφερόμενη δε στις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Προέδρου των ΑΝΕΛ είπε πως “τον κ. Τσίπρα τον αμφισβητούν οι συγκυβερνήτες του. Λένε και λέει ο συγκυβερνήτης του πως ότι ώρα θέλει τον ρίχνει. Και σας ρωτώ: Με τι καρδιά σας πάει να ρίξετε αυτή την κυβέρνηση;”.

Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει η κυβέρνηση την πρόταση νόμου της ΔΗΣΥ για να ακυρωθεί η μείωση των συντάξεων, ενώ μεταξύ άλλων ζήτησε την επιστροφή των συντάξεων χηρείας στα προηγούμενα επίπεδα, την ουσιαστική στήριξη μιας κοινωνικής πολιτικής κ.α.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί