Αλ. Τσίπρας: Ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης από τον κ. Μητσοτάκη

Για ένα κρεσέντο ύβρεων από πλευράς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής.

«Αυτό το κρεσέντο ύβρεων είναι ένδειξη αμηχανίας και κάνει τον ομιλητή κωμικό και γραφικό», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στην εξηντάλεπτη ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μόνο δέκα λεπτά στο θέμα της Οικονομίας.

«Οι αγορές είναι ορθάνοιχτες»

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στην απόφαση του eurogroup για το χρέος.

«Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης, όλος ο κόσμος αποδέχτηκε πως με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη βιώσιμο», επεσήμανε. «Με όπλο αυτή τη συμφωνία, οι αγορές είναι ορθάνοιχτες», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόσο καταστροφικά είναι για τη χώρα τα υπερπλεονάσματα.

«Υπάρχει κανείς που να πέτυχε κάτι καλύτερο; Θυμάμαι στην κυβέρνηση που συμμετείχατε κ. Μητσοτάκη είχατε συμφωνήσει πλεονάσματα 4,5% ως το 2018 και μέσο όρο 4% έως το 2031. Είναι θράσος να μας κάνετε κριτική», τόνισε.

Αναφερόμενος στα βέλη της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό μαξιλάρι ο κ. Τσίπρας σημείωσε αυτό προέκυψε από τις εκταμιέυσεις του ΕSM καθώς και τις δοκιμαστικές εξόδους που πραγματοποίησε η χώρα στις αγορές.

«Δεν προέκυψαν από τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό και πως η κυβέρνηση του σύντομα θα τις μηδενήσει.

«Ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης»

«Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι διαπραγματευτεί μείωση πλεονασμάτων μετά από ένα δημιουργικό σοκ. Ποιο είναι αυτό το σοκ; Το 12ωρο της εργασίας, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η καθήλωση του κατώτατου μισθού, η μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για κρυφή ατζέντα της Ν.Δ. η οποία είναι «ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης. Αυτό είναι το δημιουργικό σοκ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Ευτυχώς το πρόγραμμα αυτό θα μείνει στο συρτάρι».

«Γίνεστε εθνικά επικίνδυνος κ. Μητσοτάκη»

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι έγινε «όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη για να μην σας διασπάσουν το κόμμα».

«Επιμένετε κάθε μέρα σε διαστρεβλώσεις και σε ψέματα. Επιμένετε να λέτε πως η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα», σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «για τη γλώσσα, η χώρα μας βρέθηκε προ τετελεσμένων από τη συμφωνία του 1977. Για το έθνος, δεν αναφέρεται πουθενά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Αναφέρεται ιθαγένεια».

«Βγάλτε την αστυνομική σας ταυτότητα και δείτε πως γράφει nationality – ιθαγένεια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ότι ανάρτησε άλλο κείμενο στο site του και άλλα δημοσίευσε το Politico.

«Στα κομμάτια που δεν δημοσιεύσατε στη σελίδα σας, λέτε ότι αναγνωρίζουμε αυτονομιστικές δυνάμεις; Απαντήστε. Αναγνωρίζουμε εμείς αυτονομιστικές;», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «μπροστά στον εθνικιστικό παροξυσμό σας, γίνεστε εθνικά επικίνδυνος».

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί