Μουντιάλ 2018: Σουηδία και Αγγλία προκρίθηκαν και συναντιούνται στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου

Σουηδία – Ελβετία 1-0

Η Σουηδία συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία, κέρδισε με 1-0 την Ελβετία και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα βρει την Αγγλία.

Σουηδία - Ελβετία 1-0

Η Ελβετία ήταν το τελευταίο θύμα της εκπληκτικής Σουηδίας, που δεν άλλαξε τακτική, έφτασε στη νίκη με 1-0 και περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Mundial. Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, αλλά ο Φόρσμπεργκ ήρθε στο 67’ να δώσει τη λύση, έχοντας και τη βοήθεια του… Ακάντζι, που έβαλε την κόντρα και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι Σουηδοί μπήκαν καλύτερα και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 8’, όμως ο Μπεργκ έκανε κακό τελείωμα. Δευτερόλεπτα αργότερα Μπεργκ και Έκνταλ δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όμως για καλή τους τύχη η ομάδα τους δεν πλήρωσε τη δική τους αστοχία. Οι Ελβετοί ναι μεν ισορρόπησαν στη συνέχεια, αλλά οι τελικές τους προσπάθειες και λίγες ήταν και κακές. Οι δύο ομάδες αποφάσισαν να παίξουν εκ του ασφαλούς και να περιμένει η μία το λάθος της άλλης. Στο 38’ π Τζεμαϊλί έχασε την καλύτερη ευκαιρία για την Ελβετία, ενώ στο 41’ ο Έκνταλ ολομόναχος κατάφερε να χάσει ακόμη μεγαλύτερη και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη και ουσιαστικά το γκολ ήρθε με την πρώτη ευκαιρία. Στο 67’ ο Φόρσμπεργκ έκανε την κίνηση και το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ο Ακάντζι βρήκε τη μπάλα και ο Ζόμερ δεν είχε καμία τύχη για το 1-0. Όσο και να προσπάθησαν οι Ελβετοί δεν κατάφεραν να ανοίξουν την άμυνα των αντιπάλων τους. Η μεγαλύτερή τους ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Σεφέροβιτς, πριν ο διαιτητής Σκόμινα δώσει πέναλτι στο 94’, αλλά το πάρει πίσω με τη βοήθεια του VAR και υποδείξει φάουλ. Δεν πήρε, όμως, πίσω και την κόκκινη που έδειξε στον Λανγκ, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και τους Σουηδούς να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση.

 

Κολομβία – Αγγλία 1-1 κ.α., παρ., 3-4

Η τύχη και ο Πίκφορντ έσωσαν την Αγγλία, η οποία στη ρώσικη ρουλέτα νίκησε 4-3 την Κολομβία (1-1 κ.α., παρ.) και θα βρει στα προημιτελικά του Μουντιάλ τη Σουηδία!

Κολομβία - Αγγλία 1-1 κ.α., παρ., 3-4

Η Αγγλία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε τους Κολομβιανούς και στο 16ο λεπτό είχε την πρώτη καλή ευκαιρία. Δυνατή σέντρα του Τρίπιερ από τα δεξιά, αλλά ο Κέιν έστειλε τη μπάλα άουτ. Ηταν η καλύτερη, αλλά και… τελευταία φάση που είδαμε στο α’ μέρος. Η κατοχή για τους Βρετανούς έφτασε στο 56%, αλλά χωρίς καμία ουσία. Ο Κέιν έβγαινε πολύ ψηλά για να πάρει τη μπάλα, ενώ ο Στέρλινγκ όποτε πήρε μπάλα και βρέθηκε έξω από την περιοχή… λύγισε και δεν έκανε το ιδανικό τελείωμα. Στον αντίποδα, οι «Καφετέρος» δεν έδειξαν κάτι σπουδαίο προσπάθησαν από τα δεξιά κυρίως με Κουαδράδο, Αρίας να απειλήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Κιντέρο ήταν κακός και είχε μόλις ένα σουτ που μπλόκαρε ο Πίκφορντ. Οσο για τον Φαλκάο, ήταν απομονωμένος και ακίνδυνος.

Ιδανικό το ξεκίνημα στην επανάληψη για τους Βρετανούς και στο 57πήραν προβάδισμα χάρη στη γκάφα του Σάντσες. Ο Κολομβιανός μέσος γκρέμισε τον Κέιν, ο οποίος από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0! Μάλιστα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια με την εθνική ομάδα της Αγγλίας έπειτα από 79 χρόνια. Παράλληλα, πέτυχε 6 γκολ σε Μουντιάλ με μόλις τρία ματς και 9 τελικές προσπάθειες! Η Αγγλία είχε το πάνω χέρι, με τους Κολομβιανούς να κάνουν το εύκολο λάθος, να διαμαρτύρονται διαρκώς και να χάνουν την ουσία. Μάλιστα, οι Βρετανοί ζήτησαν πέναλτι στο 77′ σε πέσιμο του Λίνγκαρντ. Ο Ουρίμπε πέρασε στη θέση του Σάντσες και οι Κολομβιανοί έτρεξαν αρκετά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μάλιστα, στο 81′ είχαν την πρώτη του καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν από λάθος του Γουόκερ ο Κουαδράδο βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι «Καφετέρος» πίεσαν και στις καθυστερήσεις έφεραν τα πάνω – κάτω! Ο Ουρίμπα έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ, με τον Πίκφορντ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Κουαδράδο, ο Μίνα πήδηξε πιο ψηλά απ όλους και πέτυχε το 1-1. Ηταν η 3η του κεφαλιά – γκολ του διεθνή αμυντικού κάτι που δεν είχε συμβεί σε Μουντιάλ τουλάχιστον από το 1966!

Ο Πίκφορντ έσπασε την κατάρα!
Η Κολομβία ήταν πιο ορεξάτη στην παράταση, αλλά όχι ουσιαστική. Οι «Καφετέρος» πίεζαν, βρήκαν χώρους, αλλά τόσο ο ο Ντάβινσον Σάντσες όσο και ο Φαλκάο δεν μπόρεσαν με κεφαλιές να σκοράρουν. Στο β’ μέρος η Αγγλία απάντησε, ήταν πιο κινητική, αλλά όταν ο Ρόουζ βρέθηκε σε θέση βολής δεν κατάφερε να σκοράρει!  Το ματς πήγε στα πέναλτι κι εκεί οι Βρετανοί είχαν… τύχη, αλλά και Πίκφορντ! Ο Χέντερσον που αστόχησε δεν έγινε τελικά… μοιραίος, μιας και ο Ουρίμπε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Μπάκα νικήθηκε από τον βρετανό γκολκίπερ. Η κατάρα των αποκλεισμών στα πέναλτι έσπασε και η Αγγλία θα βρει στα προημιτελικά την Σουηδία.

Η διαδικασία

1-0 Ο Φαλκάο ευστοχεί
1-1 Ο Κέιν ευστοχεί
2-1 Ο Κουαδράδο ευστοχεί
2-2 Ο Ράσφορντ ευστοχεί
3-2 Ο Μουριέλ ευστοχεί
3-2 Ο Χέντερσον αστοιχεί
3-2 Ο Ουρίμπε αστοχεί
3-3 Ο Τρίπιερ ευστοχεί
3-3 Ο Μπάκα αστοχεί
3-4 Ο Ντάιερ ευστοχεί

 

Τα ζευγάρια των “8”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί