Η Lidl Hellas καταργεί τα πλαστικά είδη μίας χρήσης

Για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, η  Lidl Hellas θα έχει σταματήσει έως τα τέλη του 2019 την πώληση πλαστικών ειδών μίας χρήσης (καλαμάκια και ποτήρια μίας χρήσης, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες για τα αφτιά με πλαστικό στέλεχος) και στα 221 καταστήματα που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη θέση τους στα ράφια των καταστημάτων θα πάρουν προϊόντα από εναλλακτικά και ανακυκλώσιμα υλικά, για τα οποία η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με τους προμηθευτές της.

Στη συνέχεια, η εταιρεία θα θέσει ως στόχο την κατάργηση και προσαρμογή στα καλαμάκια που υπάρχουν στην κατηγορία των χυμών/αναψυκτικών και ποτών.

«Στη στρατηγική μας για το πλαστικό ακολουθούμε μία σαφή προσέγγιση, η οποία συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Αποφεύγουμε – Μειώνουμε – Ανακυκλώνουμε. Καταργώντας τα πλαστικά είδη μίας χρήσης αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικού, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από την εταιρεία» δήλωσε ο Ιωάννης Καρανάτσιος, μέλος Διοίκησης-Δ/νση Αγορών της Lidl Ελλάς..

newpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί