Ένα μουσείο στον βυθό της λίμνης Τιτικάκα

Η βολιβιανή κυβέρνηση θα κατασκευάσει ένα υποβρύχιο μουσείο στον βυθό της λίμνης Τιτικάκα προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά την ανακάλυψη χιλιάδων αρχαιολογικών ευρημάτων μέσα στην άβυσσό της, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

“Θα είναι ταυτόχρονα ένα τουριστικό συγκρότημα και ένα κέντρο ερευνών αρχαιολογικό, γεωλογικό και βιολογικό, ένας συνδυασμός που θα το κάνει μοναδικό στον κόσμο”, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Βίλμα Αλανόκα μετά τα αποκαλυπτήρια των αρχιτεκτονικών σχεδίων, τα οποία υπογράφει η αναπτυξιακή υπηρεσία Enabel της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η περιοχή της λίμνης Τιτικάκα, η οποία εκτείνεται σε 8.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ της Βολιβίας και του Περού, ήταν η κοιτίδα διαφόρων πολιτισμών που άνθισαν εκεί πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Οι τελευταίες ανακαλύψεις που έγιναν πέρυσι, επέτρεψαν να βρεθούν σχεδόν 10.000 αρχαιολογικά κομμάτια, όπως τεχνουργήματα φτιαγμένα από οστά, κεραμικό ή μέταλλο, όπως και οστά ανθρώπων και ζώων, καθώς και μαγειρικά σκεύη από την εποχή των αρχαίων πολιτισμών προ-Τιγουανάκου, Τιγουανάκου και ‘Ινκα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί