Εφοριακοί ντύνονται τουρίστες για να βρουν «αδήλωτα» Airbnb -Καμπάνες σε ιδιοκτήτες και στην Κρήτη

Ξεκίνησε το σαφάρι της Εφορίας προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα ενοικιάζουν μέσω πλατφορμών Airbnb ή Booking και δεν δηλώνουν τα εισοδήματα, παρά το γεγονός ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου οικονομικών για την δημιουργία του μητρώου βραχυχρόνιας διαμονής δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία. Οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει στις περιοχές που κυριαρχεί το φαινόμενο Airbnb με τους φοροελεγκτές να προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των κατοικιών παριστάνοντας τους… τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε φορολογούμενους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ή ενδείξεις ότι κρύβουν τα εισοδήματα που εισπράττουν από τη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους. Για αυτές τις περιπτώσεις ο έλεγχος συνεχίζεται με τη διασταύρωση των στοιχείων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τα εμβάσματα που έχουν πληρωθεί.

Οι ιδιοκτήτες που θα ειδοποιηθούν από την εφορία θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα ποσά των εμβασμάτων που απέκτησαν από την Airbnb για την τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων τους.

Τα πρώτα… ραβασάκια της εφορίας ήρθαν και σε Χανιώτες που έχουν βραχυχρόνια μίσθωση μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.

economy365.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί