Ζεεχόφερ: Δεν θα αφήσω να με απολύσει η Μέρκελ – Χάρη σε μένα έγινε καγκελάριος

«Δεν θα αφήσω να με απολύσει μια Καγκελάριος η οποία είναι Καγκελάριος μόνο χάρη σε μένα». Η δήλωση – «καρφί» του Ζεεχόφερ προς την Μέρκελ είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί μεταξύ τους κι έρχεται μόλις λίγη ώρα πριν τη συνάντηση που θα έχουν οι επικεφαλής των κυβερνητικών κομμάτων σήμερα το βράδυ.

«Βρίσκομαι σε μια κατάσταση η οποία είναι για μένα αδιανόητη. Το άτομο το οποίο βοήθησα να ανέβει στη σέλα, με πετάει τώρα έξω», δήλωσε ο Ζεεχόφερ σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung και διερωτήθηκε: «Μπορώ να μείνω σε μια θέση, αν η βασική γραμμή δεν είναι σωστή;».

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος και η Μέρκελ είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιχείρησε να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της κρίσης, κάτι που προφανώς δεν ήταν αρκετό. Ο Σόιμπλε, στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των δύο κομμάτων, η οποί προηγήθηκε και η οποία διήρκεσε μόλις μισή ώρα, δήλωσε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Στο μεταξύ, πάντως φαίνεται ότι ο Ζεεχόφερ χάνει σταδιακά την στήριξη των στελεχών του ίδιου του κόμματός του. «Δεν μπορούσα να δεχτώ την νύχτα την παραίτηση, χωρίς μια συνάντηση κορυφής. Θέλουμε σήμερα να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα από κοινού», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

tvxs.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί